Dekorasyon Fikirleri

2019 Ev Dekorasyonu Fikirleri, İç Mekan Trendleri

Bir yılı daha geride bıraktık ve evet 2019 yılı hoş gelsin. Sefalar getirsin. Mutluluk ve huzur getirsin. Hatta her kim ne istiyorsa, onu getirsin… Pekala 2019 yılı evlerimize ne getirecek? Her sene olduğu gibi bu senede sizler için 2019 ev dekorasyonu fikirleri, iç mekan trendlerini derledim. Uzun uzun kısa kısa evinizin her köşesi için 2019 yılı ev dekorasyonu modasını, bu senenin en popüler  trendleri ve daha fazlasın, en güzel görsellerle bu makalede yer alıyor. Başlayalım…

Ev dekorasyonu modası denilince, kimilerinin aklına belki de sadece duvar boyası ve yere serilecek bir halı geliyor olabilir. Hatta bir çoklarımız için ev dekorasyonu modası çokta gereksiz bir şey de olabilir ama olmaya da bilir… Birileri için yaşam alanını dekore etmek bir yaşam biçimi dahi olabilir. Nitekim ev dekorasyonu, her yazdığım dekorasyon yazısında belirttiğim gibi mühimdir. Önemlidir. Farzı misal yoğun bir günü geride bırakıp akşam üstü hele ki soğuk bir kış günü evinize geldiniz. Düşünün ki içinizi ısıtacak şekilde dekore edilmiş bir ev sahibisiniz. Gerek rahat, gerek konforlu, kullanışlı, şık, dekoratif ama tam da sizin istediğiniz şekilde olduğunu düşünün. Pekala işte o eve geldiniz. Ne olur? Tüm yorgunluğunuz, tüm stresiniz ortadan kalkacaktır. Bunun gibi örnekleri, düzinelerce sıralayabilirim. Lakin ev dekorasyonu modasını takip edene herkesin zaten malumu olduğu mevzular olması sebebi ile yazıyı gereksiz şekilde uzatmak istemiyorum.  

Baştan Sona 2019 Yılı Ev Dekorasyonu Fikirleri

Neler olacağı hakkında kısa bir bilgi vereyim. Bu senenin en popüler renkleri, en dikkat çekici desenler, herkes tarafından beğenilecek objeler, öne çıkacak materyaller ve tabi bu senenin moda dekorasyon stilleri hakkında bir takım şeyler…

Renklerden başlayalım…

2019 Yılının En Popüler Renkleri Nelerdir?

Beyaz, zamansız bir renk sonuçta ve bu senede her zaman olduğu gibi evlerimizde yer bulacak bir renktir. Özellikle evlerinin tarzı iskandinav yahut minimalist bir çizgide ise beyaz renk zaten evinizin ana rengidir.

Gri, olduğu mekana zarafet ve incelik katan bir renktir. Beyaz gibi zamansız olmasa da asla tarzdan çıkmaz. Öte yandan çok yönlü bir derinliğe sahip olduğu için herhangi bir dekorasyon stiline ayak uydurabilir. Gri 2019 da da var…

Siyahın tartışmasız asaleti bu senede evlerimizde yerini alacak. Özellikle duvar boyasını, en azından bir duvarını siyaha boyamanız bile evinizi bambaşka bir havaya sokacaktır. Siyah her daim moda!

Krem rengi bir başka tonu bej rengi de beyaz renkle aynı avantajlara sahip bir renktir. 2019 da çok sık göreceğiz. Özellikle bej renkli kumaşlara sahip koltuklara çok yaygın olacak.

Kırmızı renkte ev dekorasyonunuza dahil etmeye düşünebileceğiniz bir renk. En azından popülaritesi yüksek olacak. Minderler ve kırlentlerde göreceğiz. 

Yukarıdaki adı geçen renkler genel olarak 2019 da ev dekorasyonunda kullanılacak hakim renkler olacak ama bu senenin renkleri neler? Özellikle hangi renk dekorasyonda popüler olacak. Spesifik renkler hangileri diye soruyorsanız hemen söylüyorum… Yeşil, Pembe ve Bakır renkleri hemen her tonuyla bu sene popüler, bu sene moda… 

2019 Yılının En Belirgin Ev Dekorasyonu Fikirleri ve Dekor Trendleri

2019 yılının iç mekan trendlerini değerlendirmek için bir makale hazırlarken hak verirsiniz ki bir çok konu başlığı, değerlendirilmesi gereken bir çok detay var ama özellikle dikkat etmemiz gereken en belirgin bazı hususlar var. Bakalım bu sene ön plana çıkacak dekorasyon trendlerini sıralayarak bizi nelerin beklediğini görelim…

Metalik Renkli Objeler

2017 yılı itibariyle metalik görünümlü objeler ve eşyalar ev dekorasyonlarında yoğunlukla yer aldı ve devam ediyor. Bu senede evlerimizi süslemeye devam edecekler. Özellikle de bakır renkli eşyalar bu sene popüler olacak.

Doğal Stil

Doğal Stil, evlerinizde vereceği gevşeme ve rahatlama hissi sizi kendisine çekecek ve bağımlılık yapacaktır. Tahmin ediyorum, ama iddialı bir tahmin bu; eğer bu stili evinize adapte ettiğiniz vakit bir daha çıkaramayacaksınız, değiştiremeyeceksiniz. Özellikle mutfak ve banyolarda çok sık yer alan ahşabın doğal görünü, bu sene evinizin tümünü saracak. 

Bu senenin en gözde rengi uçuk tonlardaki mesela adaçayı yaprağı yeşili ve çivit mavisi ve diğer bir çok pastel tonları barındıran organik yüzeyler ile ahşap yüzeyler bir araya geliyor. 

Hatta evinizin bir köşesini tavandan sarkan bir bambu salıncağa, gazetelerinizi yerleştirdiğiniz bir hasır sepete, ahşap işlemeli ve işçilik bir sehpaya ve daha fazlasına hazır olun!

Küçük Kenar Sehpaları

Eğer ki koltuğunuzun kenarında hala bir kahve sehpası yoksa bir tane ya yapın ya da alın! Moda bu sene moda!!! Şaka bir yana özellikle akşamları dinlenme koltuğunuz yada bir köşenin varsa devamlı baş ucunda duracak küçük bir kenar sehpasının bulunması, hem dinlenme köşesini tamamlayacak hem de kitap, kahve, belki varsa sukulentleriniz, belki bir teraryum sahneniz, belki küçük bir fanus içinde küçük turuncu bir japon balığınız olabilir ve üzerine konumlandırabilirsiniz. 

Büyük Desenli Duvar Kağıtları

Bu sene özellikle büyük  ama çok büyük desenler, motifler ve çoğunluğu çiçekler ve bitkilerden oluşan resimleri içinde barındıran duvar kağıtları moda. Nokta.

Desenli Seramikler

Bu senenin bir diğer belirgin trendi ise desenli seramikler olacak. Özellikle de üzerinde geometrik desenlere ilaveten barok yaprak motiflerini barındıran seramikler piyasada çok fazla olacak. 

Desenli Mutfak Mozaikleri

Mutfak dolapları her geçen sene daha modern çizgilere sahip olup, hem fonksiyonel hem konstrüksiyonel açıdan daha kaliteli bir hale geliyor. Bunun en belirgin özelliği ise dolap ve tezgah arasında kalan duvar boşluğunda, bilinenin ve alışılagelmiş seramik ölçülerinden daha küçük mozaikler ile kaplama yapılıyor. Bu mozaiklerin desenleri ise çok çeşitli oluyor. Öyle ki kendi içinde bile bir birinden farklı desenleri barındıran çeşitleri oluyor. Özellikle bu tip mozaiklere eğilim artıyor ve 2019 senesi içinde daha da yaygın olarak kullanılacak. 

İskandinav Dekorasyon Tarzı

Kimilerine göre artık İskandinav dekorasyon tarzı artık bitti. Lakin işin asılı öyle değil… Son bir kaç senedir rustik veya country tarzından dekorasyon fikirleri ve dekoratif objeler evlerimizde yer bulsa da yakın zamanda göreceksiniz ki İskandinav üslup yeniden dekorasyonun ve dekoratörlerin zirvesi olacak. Eğer ki eviniz İskandinav tarzı ile dekore etmişler için bu sene dekorasyonunu tazelemek için tam zamanı… Bir nevi geleceği yatırım gibi düşünebilirsiniz.,

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Rehberi

Etnik Motifler

Renkli etnik motifler, İskandinav dekoruyla mükemmel uyum sağlayacak ve çağdaş süslemelere de uyacaktır. Bu dekoratif elemanlar egzotizm ve dinamizmi çağrıştıracak, özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir atmosfer oluşturacak.ve toplumların gelişmekte olduğu dönemlerde özellikle halı ve kilimlerini dokurken işledikleri desenlerin bütünü diyebiliriz. Genellikle bu motifler geometrik desenlerde oluşmaktadır. Lakin özellikle Anadolu motifleri gelişi güzel çizgiler ya da işaretler olmayıp her birinin bir adı ve anlamı olduğunu bilmekteyiz. Burada hangi sembolün ne anlama geldiğini anlatmayacağım. Çünkü bilmiyorum. Lakin şöyle kırmızı, turuncu, çivit rengi yolluk ve kilimleri kim sevmez? Kimse? Değil mi? Neyse 2019 ev dekorasyon fikirleri arasında bu sene geometrik desenli halılar revaçta olacak.

Antik Parçalar ve Antika Mobleler

İroniktir ki geçmişe bağlı unsurlar, dahil olduğu dekorasyonu daha da modernleştiriyor. Eski bir büfenin, sokakta bulunan bir gece lambaderinin, büyükanneye ait bir dikiş masasının yada bir sallanan sandalyenin özgünlüğü hepimizi cezbeder.

Kadife Kumaşlar

Dekorasyondaki trendler, genellikle moda olanları takip ettiğinden, kadife hazır giyimdeki gücüyle geri döndüğünde, koltuk setlerimiz de de yerini almış olacak. Kadife, kuvarsa, lacivert, zümrüt, altın ve mor gibi değerli taşların tonları altında özellikle güzeldir. Bu renkler de koltuklarına ekstra zenginlik katacaktır.

Bir Biri İle Karışık Dokular

Dekorasyonda, malzemelerin dokularını hesaba katmak çok önemlidir. İlgi çekmek için kontrast dokularla oynamak her zaman iyidir. Ahşap raflara metal raf ayakları, deri kilimlerle doğal bambu pufları bir arada kullanabilirsiniz. Geri dönüştürülmüş bir ahşap raf üzerine cam vazolara, metal çerçeveli eskitme fenerler ya da eski ahşap bir tabure üzerine konumlandırılmış çömlek saksılar ruhu okşayacak, misafirleri kıskandıracak, güne enerjik başlayıp, gün içinde biten enerjinizi fulleyecektir.

Monokromatik Banyo Dekorasyonu Fikirleri

Bu sene banyolarda moda renkler için bir nevi eskiye dönüş olarak ta denilebilir. Çünkü ağırlıklı olarak gri ve nötr olacak. Lakin eskiye dönmek demek kötü demek değil. Gri özellikle zengin ortamı zenginleştirir. Rahatlama hissi verir. Yani banyonuza bir miktar gri renk eklemek, ekleme zahmetine değecektir.

Bu sene parlak yüzeyler yok. Mat yüzeylere dönüyoruz. Buna ek olarak doğal malzemeler, kayrak fayansların, granit seramiklerin kullanımı artacaktır.

Wabi Sabi Çılgınlığı

Sondan bir önceki maddemiz ise Wabi Sabi, yani eski bir Japon felsefesidir. Nedir? Öncelikle 2019 yılının en bomba dekorasyon trendi bu! Bunu belirteyim… Wabi Sabi felsefesinde der ki kusurları olanı her zaman bir güzelliği de vardır. Yani bu sene iç mekan ve ev dekorasyonlarında eskimiş, yıpranmış, paslanmış ama hala fonksiyonel ve dekoratif parçaları, objeleri ve eşyaları bu, buluştur ve kullan modası çokça revaçta olacak. Bunun bir diğer yaklaşımı bir diğer benzer ama bir o kadar fa farklı bakış açısı geri dönüşüm olmaktadır. Lakin Wabi Sabi özellikle yaşanmışlığını olduğu gibi korumak ve onu o şekilde kullanabilmek esasına dayanmaktadır.

Geri Dönüşüm Fikirleri

Geri dönüşüm fikirleri her sene olduğu gibi bu sene de konuşulacak. Takip edilecek. Uygulanacak. Nitekim geri dönüşüm bireyden topluma, toplumdan da devlete kadar bilinç sahibi olunması ve dikkat edilmesi gereken bir oluşum olması sebebi ile desteklenmeli, uygulama faaliyetleri yürütmeli ve daha büyük çaplı politikalar hazırlanmalıdır. Geri dönüşüme gereken önemi birey olarak hepimizi vermesi ve mümkün olduğunca tatbik etmesi gerek. Bundan dolayı geri dönüşüme evinizde başlamalısınız. Hem bütçenize hem doğaya katkı sağlayacağınızı önce düşünmeli sonra farkına varmalısın. Bundan dolayı evinizi dekore ederken de öncelikle geri dönüşüme odaklanmalısınız.

Özellikle geri dönüşüm en sona bırakmam da ki sebepte tam olarak budur. 2019 da ev dekorasyonu trendlerinin neler olduğunu sıralayıp, her şeyin en sonu akılda kalan en taze bilgi olması sebebi ile geri dönüşüme yer verdim. O kadar da değil diyebilirsiniz. Lakin yatak odanıza hiç eşya almayıp sadece bir kaç palet ve sandık ile birlikte çok dekoratif ve kullanışlı bir yatak odası oluşturabilirsiniz ya da bu kadar büyük düşünmeyip küçük parçalarla bütçenize küçük küçük katkılar sağlayabilirsiniz. Bunun adını da hemen şimdi koyuyorum ve diyorum ki geri dönüştürülmüş dekorasyon… Bu adı unutmayın. Çünkü bu sene çok fazla makale yayınlayacağım. Vesselam.

7 Adımda Hızlı Hızlı 2019 Dekorasyon Trendlerine Adapte Olmak

Bu kısımda madde madde 2019 yılı dekorasyon fikirlerini kendi evinize nasıl adapte edeceğinize dair küçük ve pratik tüyolara yer vereceğim. Başlayalım!

  • Bu sene malzeme konusunda metalik unsurlar bakır, krom ve altın gibi maddeler revaçta olacağı için mobilyanız kulplarını yenileyebilirisiniz.
  • Etnik motiflere ihtiyacımız var ve küçük bir halı temin edebilirsiniz. Özellikle varsa çalıma odanıza konumlandırabilirsiniz. Hatta çalışma sandalyenizin kılıfını bile geometrik desenli bir kumaş ile değiştirebilirsiniz ve bunu kadife ile de yapabilirsiniz. Bir taşta iki kuş…
  • Eski mobleleri boyama modası çok çok moda ve bu senenin moda renklerini yukarıda saymıştım. O renklerden alabilir, mobilyanızı boyayarak yenileyebilirsiniz.
  • Büyük görsellerde bu sene moda! Bir kaç tane alabilirsiniz. Varsa çektiğiniz kendi fotoğrafları bastırabilir ya da beğendiğiniz özlü bir sözü yazabilirsiniz. Özellikle siyah&beyaz olması daha zengin ve dekoratif duracaktır. Hele ki İskandinav tarzına bir mahal varsa tadından yenmez!
  • Hasır yada bambu tabureler, sandalyeler, berjerler ve koltuklar hemen her yerde satılıyor ve çok ucuzlar… Güzel bir siyah&beyaz kilim üzerinde hayal edin!
  • Çok basit! Duvarları boyayın ya da boyatın. Sonucu söylemeye gerek yok tabi!
  • Daha da basit! Ne tozu ne pisliği var! Koltuk kumaşlarını değiştirin. Unutmayın! Kadife…

2019 ev dekorasyonu fikirleri , iç mekan trendleri ve daha fazlası hakkında bir makale hazırlamaya çalıştım. Umarım ev dekorasyonu modasını takip edenlerin aradığı yazıyı yazmışımdır. 2019 yılından ilk temennim budur 🙂

Dekorasyon hakkında daha çok makale okuyayım, yeni fikirler edineyim, ilham alayım ya da sadece bakayım diyenler için bir kaç bağlantıya yer vermek istiyorum. Maksat işiniz kolay olsun!

Yorumlara Açığız