Dekorasyon Fikirleri, Dekorasyon Rehberi

2020 Yılı Ev Dekorasyonu Fikirleri – Benzersiz Dekor Önerileri

Koca bir yılı daha geride bırakıyoruz. Bu sene Estetikev’in 5. senesi olduğu için her sene yayınladığım yıllık dekorasyon rehberini bu kez çok daha fazla örnek dekorasyon fotoğraflarıyla birlikte hazırladım. Kendime göre popüler olacağını düşündüğüm, sosyal medyada fazlasıyla ilgi göreceğine inandığım ve internete de yeni düşmüş benzersiz görsellere yer verdiğim 2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri derlememi beğeninize sunuyorum.

Bu seferki derleme de durumu biraz farklı yorumlayacağım. Hemen her bir fotoğrafta özellikle dikkat çekmek istediğim kısımları, detayları sizler için belirteceğim. Bu detaylar çoğunlukla, hayat kolaylaştıracak pratik fikirleri, farklı elemanların bir araya getirildiği kombinleri, renklerin oluşturduğu renk paletleri, benzerlerini bulabileceğiniz piyasa rehberleri ve bağlantıları olacak.

Ev dekorasyonunda trendleri takip edenler, yeni ve benzersiz ev dekor örnekleri arayanlar, dekorasyon merakıyla fikir edinmek ve tabi pinterestte dekorasyon panolarında koleksiyon yapan profesyonel ve amatör dekoratörler ve yeni fikirlere açık ve hevesli şahsiyetler için çok uzun soluklu bir 2020 yılı dekorasyon fikirleri derlemesidir.

Aşağıdaki ev dekorasyonu fotoğrafları çocuk odasından, mutfağa, antreye, salona ve yatak odasına kadar bir çok odayı, modern dekorasyon tarzından, iskandinav tarzına kadar bir çok örneği barındırmaktadır. Fotoğrafları rast gele sıralamak istedim. Her şeyden kısa kısa değinerek hızlı hızlı ilerlemek istedim. Hemen her fotoğrafın altında, fotoğrafta dikkat etmeniz gereken detaylara yer vereceğim.

2020 Yılı Ev Dekorasyonu Fikirleri, Fotoğrafları ve Detaylar

2020’de ev dekorasyonu için popüler olacak fikirler

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

Geniş ve ferah bir çocuk odası – duvarda ikea’nın çerçeve rafları ve çerçeve rafları kitaplarla dolu… Erken yaşta bir çocuğun odasın bulunan kitaplar, ileri ki yaşlarında olmazsa olacak unsurları olacaktır. Nasıl başlarsa öyle gider… Aslında bu fotoğrafta bir hayli detay daha var fakat bir tanesini daha belirtip devam etmek istiyorum. Duvar kağıdı! Büyük desenli ve mavi ton üzerine turuncu renkli kırlangıç kuşları ve çizgisel bulut desenleri – Mavi renk hayal kurmaya, fikir üretmeye yönelik bir enerjiyi bünyesinde barındırır. Üzerine bulutları dağınık vaziyette yerleştirilmiş olması, çocuk zihnini devamlı çalışmaya ve hayal kurmaya sevk eder. İşleyen demir pas tutmaz!

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

Zıtlıktaki enerji – İmkanınız olursa tıpkı böyle bir yemek köşesi kendinize tasarlayın! Çünkü, neredeyse yemek masası kadar büyük bir sarkıt lamba ile neredeyse ondan küçük bir yemek masası kombini, insan zihnini devamlı açık tutar. Zihni açık insan da devamlı konsantredir. Yemek yenen bir ortamda bunu oluşturmak, ailecek yiyeceğiniz akşam yemeklerinde, ailenize daha fazla konsantre olmanıza yardımcı olur. Ayrıca göreceli daha küçük bir yemek masası ile daha yakın ve samimi bir yemek ortamı oluşturmaya yardımcı olur.

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

Tamamen ölü bir oda köşesini %100 kullanıma uygun hale getirebilmenin en güzel örneklerinden biridir. Yerine uygun şekilde tasarım ürünü olup inanıyorum ki sizler için güzel bir ilham kaynağı olacağına inanıyorum. Ayrıca 2020 yılından en çok paylaşılacak dekorasyon fikri olma adayında ilk sıralarda bir dekorasyon fikridir.

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

Ufaklıklar dünyaya geldi mi, bir varmış bir yok gibi göz açıp kapayıncaya kadar büyüyor. Haliyle kıyafetlerinden oyuncaklarına kadar hemen her şey de çabuk eskiyor ve hitap etmiyor. Bir çok şeyi başka kimselerle paylaşabiliyor olsanız dahi yatakları o kadar kolay paylaşılmıyor. Nitekim alınması da çoğunlukla zaruri oluyor. Çocuk odalarının ne kadar pahalı olduğunu da biliyoruz. Bundan dolayı çocuk odanızı yukarıdaki gibi kendiniz çok uygun fiyata kendiniz yapabilirsiniz.

Bu sene dekorasyon sitelerinde çoğunlukla satılan raflar tam da yukarıdaki gibi olacak. Tel veya kafes raflar hem dekoratif hem de estetik duruyor.

Bir başka çocuk odası dekorasyonu örneği… Kendiniz için bir köşe yapın! Bir okuma lambası bulun ve koltuğunuzun yanına konumlandırın. Gerek ufaklığı uyutmak için hikaye okurken gerekse ufaklığın başında beklerken zamanı daha iyi değerlendirmek için bir okuma köşesi dekore edin.

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

Patlatma taş olarak tabir edilen traverten duvar kaplamalarına ait daha çok örneği göreceğimizi düşünüyorum. Çünkü giderek daha naturel, dekoratif ve maliyeti düşük olup temin etmesi ve uygulaması kolay olmaya başladı.

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

Yine bir çocuk odası fakat bu kez okullu genç kızlara hitap ediyor. Ufak ekstra bir kaç dokunuşla odasını enerji, dekoratif, kullanışlı ve benzeri bir atmosfer katabilirsiniz. İkea’nın lack duvar raflarına gömme led spot montajı yaparak motivasyonu üst seviyede tutmaya yardımcı olabilirsiniz. İyi aydınlatılmış odalar gerek yapan suni aydınlatma olsun gerek doğal aydınlatma fark etmez, en kullanışlı ve işlevsel odadır.

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

Ölü köşe değerlendirme fikri – kilerde! Eğer ki mutfak haricinden büyük yada küçük bir kileriniz varsa açık raf sistemi ile organize etmeniz mümkündür. Açık raf sistemi hem neyin nerede olduğunu hatırlamak için dolaptan daha kullanışlı hem de aradığınıza ulaşmada büyük kolaylık sağlayacaktır. Fakat bir toz olacaktır….

Evlerimizde duvar boyalarında aşina olduğumuz bir anlayış var. Duvarlar baştan sona tek renk, tavan ise beyaz olmaktadır. El oğlu apartman dairesinde bile otursa ortamına renk ve hareket katmak için en az iki farklı renkte duvarlarını boyuyor. Pekal bir odanızın tek bir duvarı kara tahta boyası ile boyasanız olurdu? Eğer ki evinizde çocuk ya da çocuklarınız varsa tüm duvarlar yazı tahtası gibidir. İşte bunun önüne geçmek, tüm karalama işini tek bir yerde toplamak için müthiş bir fikir! Hatta öyle ki ailecek bir birine not yazabilir, çocuklarla aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz.

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

2019 da değil de 2018 yılı dekorasyon fikirleri içinde ve özellikle kendin yap fikirlerinde bakır çok gündemdeydi. Bakırdan mamül objeler dekorasyonun bir parçasıydı. 2019 da ise pirinç gündeme gelmiştir. Bu nedenle 2020 yılı dekorasyon fikirleri listesinden bakır yeniden gündem olacak diye düşünüyorum. Öyleki bakırın kırmızısı ile canlı yeşil renginin kombini ile ortaya müthiş bir ahenk çıkmış. Bakır tencereniz var mıydı?

Ahşap kasalarla geri dönüşüm fikirleri hala popüler! İşte size güzel bir örnek! Fazla söze ne gerek!

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

Dikme raf sistemi adında bir şey duydunuz mu? Dikme raf sistemi genellikle mağaza dekorasyonunda kullanılmaktadır ama evlerimize taşınmasına dair çok güzel örnekler gördük. Hatta sizler için dikme raf sistemiyle tasarlanmış bir çalışma odasının nasıl hazırlanacağına dair bir rehber hazırlamıştım. Bakmayı düşünün! Çok çok düşük maliyetlere çok geniş ve kapsamlı hem raf hem de çalışma ortamı kurabilirsiniz.

Hem dekorasyon hem organizasyon hem de basit ve keyifli bir kendin yap fikri – bir kaç parça tahta, bir kaç tane de kafes kutu ile mutfaklarınız da çabuk tüketimi gerçekleşen meyve ve sebzeler için bir saklama rafı yapabilirsiniz.

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri
2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

Odanız ister küçük olsun iste büyük olsun, özel tasarım bölmelerle odalarınızı daha işlevsel yapabilirsiniz. İlave vitrin yada kitaplık gibi eşyaların, odalardaki yer işgalinin önüne geçmiş olabilirsiniz. Yeni inşa edilen apartman daireleri artık daha küçük ölçeklerde yapılıyor. Özellikle İstanbul’da bu böyle. Hal böyle olunca en temel ve var olması gereken mahallerden yoksun kalınıyor. Oda da bir yemek masası ve koltuk takımını aynı anda kullanmakta çoğunlukla zor oluyor. Düzgün yerleşim planı uygulanamıyor. Hal böyle olunca bence bu tip oda ayırıcı bölme vitrinler, konsollar yada kitaplıklar ile odalarınızı daha işlevsel ve dekoratif bir ortama dönüştürebilirsiniz. Bu tip bölünmüş odalara ait örnekler 2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri içinde bir çok yer de denk geleceğiz diye düşünüyorum.

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

İkea’nın bazı eşyalar gerçekten ucuz! Çünkü tek seferde binlerce üretim yapıyorlar… Neyse konumuz bu değil! Eğer ki minimal ve bir tık iskandinav tarzı katmak istiyorsanız çalışma odanıza, baştan sonra tip dekorasyon çözümü!

Yatak odalarında halı kullanımı örneği! Yatak odalarında düz renkli ve duvardan duvara halı kullanımı büyük kolaylık sağlayacaktır. Gerek yatmaya hazırlıkta gerekse uykudan uyanınca soğuk bir yüzeye değil de sıcak ve yumuşak bir yüzeye basarak yataktan çıkmak daha keyifli olacaktır.

Geri dönüşüme yönelik bir başka güzel bir proje! Ahşap palet parçaları ile sizde odanızın duvarlarında bu şekilde natürel kaplamalar yapabilirsiniz. 2020 yılı ev dekorasyonu fikirlerine ait güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Gerek geri dönüşüme yönelik bir çalışma gerekse kendiniz eviniz için yapabileceğiniz bir fikirdir.

Cnc kesim ayna fikirleri çok yaygınlaşmaya başladı. Örnekteki ise modern ve elegan dekorasyonunuza dahil edilebilecek türden bir ayna… Tabi örnekteki tasarım ürünü olsa dahi buna benzer bir çok ürün bulabilirsiniz. Hatta son zamanlarda piyasada en yaygın olarak kullanılan türü, baklava dilimli ayna modelleri çok yaygın durumda.

Odanın bir köşesi kitaplık ve kişisel eşyalarla düzenlenmiş bir dolap – bir nevi kitap okuma köşesi… Özellikle kitap okumak için ayrılmış bir köşe ve bu köşenin özellikle ayrılmasındaki sebep, düzenli olarak kitap okuma yapılması gerekliliğinden doğmuş. Eğer ki özellikle bir köşeyi kitap okumak için ayırırsanız, zaman içinde kendinizi sıklıkla orada bulabilirsiniz.

Ya da düzenli olarak kullandığınız oturma grubuna yakın, elinizi atınca hemen alabileceğiniz şekilde bir kitaplık dizayn edebilirsiniz. Özellikle yakın zamanda okumasını yapacağınız kitapların var olduğu bir küçük bir kitaplık, dinlenmek için koltuğa yerleştiğiniz vakit elinizin altında olursa, illaki bir açıp göz atabilirsiniz. Şöyle ki elinizin altında devamlı TV kumandası olduğu için devamlı olarak TV açma alışkanlığı kazanmış durumdayız. Bunu kitapla yer değiştirebilmek mümkün!

yuvarlak ayna dekorasyonu

Yuvarlak aynaların daha da yaygınlaşacağı kanaatindeyim. Artık bir çok yerde yuvarlak ayna temin etmek çok kolay. Özellikle yatak odalarında yuvarlak ayna kullanımı çok fazla ama evin hemen her yerine uyabilecek bir tasarımdır.

Yakın zamanda patchwork halılar çok popüler oldu. Eski ısparta halılarını eski dokuma kilimlerini kesip bir araya getirip yeniden bir bütün halıya dönüştürdüler. Biraz kaba olacak ama sağlam vurgun yaptılar. Bizim evde de var maalesef bir tane… Nitekim o tip şeylerin zamanı var. Fakat örnekteki gibi bej, gri ve pembenin bir biri ile uyumuna motiflerdeki sadelik ve ahenge sahip bir kilimin zamanı yoktur. 2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri için 2021 içinde ve hatta önümüzdeki her sene içinde moda olacaktır. Kilim iyidir… Ayrıca stüdyo bir daire, beğendiğim için bu fotoğrafa yer verdim. İlham alınacak türden bir kombinasyon barındırıyor.

Aynı stüdyo dairenin yemek bölümüne ait yakın plandan bir fotoğraf. Burada iki şeye dikkat çekeceğim. Birincisi yine bakır rengi, bu kez armatürlerde kendisini gösteriyor. Ayrıca büyük ebatlı pomponlar, kalın örgülü dokumalar bu sene ilgi çekeceğe benziyor. Bir üst fotoğrafta oturma grubunda bulunanlar gibi… Bakır renkli abajurları buradan temin edebilirsiniz.

Bir kaç sene evvel ağaç kütük parçaları ile kendin yap fikirleri paylaşmıştım. Baya ilgi de gördü. Orada da bu sehpaya benzeri bir model vardı. Bu bir tık ileri gitmiş ve yanlara hasır halat bağlayarak taşıma daha kolay bir hal almış. Fikir kiminse tebrik ediyorum. Basit ama işlevsel…

2020 yılında yatak odası dekorasyonunda ilk dikkat edilecek şey duvar boyasının rengi olacak. Bu sene mor-mavi-gri renklerinin bir karışımı ile ortaya çıkan bir ton ön planda olacak. Pantone henüz 2020 yılının rengini açıkladı mı bilmem ama ben şimdiden sizlere yatak odasının duvar boyasının rengini açıklayayım. Demedi demeyin!

Yazlıkçılar, bu fikir sizler için! Yazlıklarının verandaları yada ön terasları var ki müstakil yazlıklarda çoğunluk oluyor. Lütfen seramik, mozaik ve benzeri şeyleri artık bir kenara bırakın. Örnekteki gibi ahşap kaplama yapın. Koçtaş’ta, Tekzen’de çok ama çok uyguna satılıyor. Alıp kendiniz de yapabilirsiniz. Tabi bu fikir sadece yazlıkçılar için geçerli değil. Balkon sefası yapmayı seven balkoncular içinde çok güzel bir fikir! Bir düşünün derim!

Biraz retro vari bir hissi var. Yakın zamanlarda kullanılırdı. Doksanları sonu ile 2000 lerin başı gibi… Yeniden gündeme geleceği gibi bir his oluştu bende ve sizlerle de paylaşmak istedim. Ne mi? Yuvarlak cam orta sehpa tabi ki!

Yuvarlak aynaların yükselişi devam ediyor. Yuvarlak cam orta sehpalarda yeniden gündeme gelecek. Şimdide sıra yuvarlak halıda… Yuvarlak halı üzerine kesişiminde yuvarlak bir sehpa ve yine yuvarlak bir aydınlatma ile kombine edilmiş. Eğlenceli bir dekor ortaya çıkmış. İsterdim ki tekli koltukta yuvarlak hatlara sahip olsun. Yuvarlak halı popüler olur mu bilmem ama değişik ve paylaşılmayı hak ettiğini düşünüyorum.

Banyolar ister küçük olsun ister büyük olsun bu sene banyolarda büyük ebatlı aynalar göreceğiz diye düşünüyorum. Özellikle bayanlar için hayat kurtaracak ve işlevsel olacak bir yaklaşımla büyük ebatlı, duvarı kaplayan aynalar asmayı düşünebilirsiniz. Alışılagelmiş olan şey mevcut lavabo genişliği kadar bir ayna ölçüleri olup, sanki lavabonun dışına taşmamalıymış gibi bir algı söz konusudur. Bunu aşmanın vakti geldi.

Büyük ebatlı ponponlar kadar yumuşak kabarık tüylü peluşlar da bu sene popüler olacak. Biraz tırnak içinde kokoşluğu anımsatıyor olsa da soğuk kış akşamlarında iyi ısıtacağı aşikar. Gül pembesi renk tonunda dekore edilmiş bir gıybet odasını çağırıştırıyor. Bir miktar insanı ürkütse de iki bayanın bir araya gelip dedikodu yapabileceği bir atmosfer oluşmuş 🙂

Eğer ki buraya kadar okuma sabrını gösterdiyseniz öncelikle teşekkür ederim. Belki kimileriniz “sen müneccim misin” diyebilirsiniz. Olsun. Sorun yok. Değilim lakin! Fakat sadece 5 senedir bu ve bir başka dekorasyon sitesini işletiyorum ve neyin popüler olacağını neyin beğenilip paylaşılacağını ve nelere dikkat etmem gerektiğini artık kestirebiliyorum. Bundan dolayı da rahatlıkla 2020 yılı ev dekorasyonu fikirlerinde nelerin popüler olacağını az buçuk önden tahmin edebiliyorum. Tabi bu işleri profesyonel olarak yapanların fikirlerine dayalı bir yönelim olacak ve 2020 yılı dekorasyon trendleri belirlenecek. Lakin dediğim gibi ben sizler için daha önceleri çok uygulanmamış, görülmemiş ve yeni internete düşmüş fikirleri bir araya getirerek bu ve önümüzdeki seneler için özgün fikirleri derlemeye çalıştım. Kendimi anlatma ihtiyacı hissettim… Fotoğrafları pinterest panolarınıza kaydetmeyi ihmal etmeyin.

Devam edelim…

Tavandan sarkıtmalı lambalar… Malumunuz evlerimizde tavanda tek bir avize yeri olur. Sizde orayı mecburiyetten kullanmanız gerekir. Fakat bu örnek müthiş bir fikir. Bir nevi seyyar kablo çekmek gibi… Düşünün derim.

Bir başka seyyar çekme işi de bahçe, balkon ve teraslar için! Sıralı sarkıt lambalarla çevirdiğiniz vakit bambaşka bir hava katacaksınız. Gerçekten çok ucuza bir elektrikçide yaptırabilirsiniz.

Bambu ve hasır ürünler, firkete ayaklarla birleşince ortaya çok şık tasarımlar çıkıyor. Amaç biraz benzersiz bir dekorasyon sahibi olmaksa amacınız sizde öneriri. Koltuklar, berjer ve halı ikea’dan…

Burada da yukarıda saydıklarımdan bir kaç parçayı aynı anda görebilmekteyiz. Hasır sepet ile yapılan bir saksı, içinde odunsu dalları olan bir bitki ile harika bir uyum içinde ve yine masanın etrafındaki oturma grupları, yünlü-tüylü peluşlarla örtülmüş, aydınlatma fikri ise biri daha alçak olup noktasal aydınlatma yaparak atmosferik bir ortam oluşturması düşünülmüş, diğer ise daha yukarı da ve daha büyük bir ampul ile çevreyi ihtiyaç halinde daha aydınlık bir hale getirmesi için planlanmış. Bence! İkea’nın çerçeve rafları ya benzerleri yine duvarda yerini almış! Son olarak fotoğrafın en ucra köşesinde, çokta dikkat çekmeyen bir alanda kalmış ama ben sizin dikkatinizi çekmek istiyorum.

Pencere önündeki kalorifer peteğinin üzerine yerine uygun ölçüde hazırlanmış bir ahşap raf ile pencere önünde ekstra alan oluşturulmuş. Siz de hemen evinizi bu gözle bir değerlendirin.

Geometrik duvar boyama fikri! Yakın zamanda değişik duvar boyama fikirleri hakkında bir makale hazırlamıştım. Sağ olsun bir çok kişinin okuduğunu gördüm. Bu fikre de yeni denk geldim ve 2020 yılındaki ev dekorasyonu fikirlerinde yer alması gerektiğine karar verdim. Gerek evdeki çocukların hoşuna gidecek gerek size de bir nebze enerji vereceğini hissediyorum. En azından ben bakınca öyle hissediyorum. Renk uyumunun da etkisi var tabi!

Başka bir yerde başlayıp başka bir yerde biten sarkıt lambalara bir başka örnek daha… Oda başka bir alan kapısız şekilde açılmasından dolayı, aydınlatma tesisatının konumlandırılması odanın merkezinin dışında yapılmış. Hal böyle olunca da ev sahibi, aydınlatmayı merkeze taşımayı çok basit ve pratik bir şekilde başarmış! Bence bu taşımalı aydınlatma fikirleri 2020 yılında gerçekten popüler olacak!

Dolap üzerindeki el figürüne dikkat çekmek isterim. Uzun bir zaman önce kendin yap aydınlatma fikirleri için derlediğim görsellerde de kullanılmıştı ve çok beğenmiştim. Bu kez de bir başka şekilde kullanımına denk gelince bu listede yer vermeye karar verdim. Biraz esprili biraz marjinal ve modern bir fikir… Genel de resimle uğraşan öğrencilerin kullandığı bir model aslında ama burada biraz amacının dışına çıktı!

Yukarılarda bir yerde değinmiştim. Yuvarlak ayna kullanımı konusuna ve burada da minimal ve tam yerinde kullanılmış bir örnek görsel daha var. Ayrıca dedim size, hasır sepetler ve kutular moda olacak!

Dikme raf sistemini de yukarıda detaylarıyla anlattım. Ucuz ve pratik yollu bir raf istiyorsanız, bu güzel bir fikir ama çabuk sıkılabilirsiniz.

Hava bitkilerini yabancılar çok fazla kullanıyor. Tahmin ediyorum ki orada hava bitkilerinin çeşitleri çok daha fazla ama burada yok değil. Biz biraz nasıl alıştıysak öyle gideriz kafasında olduğumuz için yeni şeyleri deneme konusunda biraz ağır kalıyoruz. Hal böyle olunca da modayı diğer bir çok şey gibi geriden takip ediyorum. Hal bu ki hava bitkilerini alıyorsunuz, eve getiriyorsunuz ve bir yerde konumlandırıyorsunuz. Hepsi bu! Yeteri kadar ışık ve taze hava alması yeterli. Arada bir muhtemelen bir miktar su içinde tutabilirsiniz. Apartman dairelerinde bitki yetiştirme, sergileme ve benzeri konularda hatırı sayılır sayıda makale hazır ve sizleri bekliyor. İşte onlardan bir kaçı…

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

2020 yılının en trend dekorasyon fikri bence hasır ve makromenin bir araya geldiği kombin dekor parçaları olacak. Bu aralar çok sık gerek web de gerek instagram ve hiç şüphesiz pinterest panolarında denk geliyor. Çok enteresan çalışmalar ortaya çıkarılmış. Muhtemel bu furya daha da ilerleyecektir. Öyle ki workshoplar da verilmeye başlanmış. Hadi hayırlısı! Belli mi olur biz de bu furyaya giriş yaparız… Lakin en kısa sürede bir görsel bir derleme yapıp sizlerle paylaşacağım. Ondan dolayı sosyal mecralarda estetikev’i takip etmeyi unutmayın!

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

Bu senede her sene olduğu gibi yeni dekorasyon trendleri olsa zamansız dekorasyon fikirleri de her zaman ki gibi klasikler yerini alıyor. Bu tip möbleler için en güzel satın alma yerlerinden biri “Atölye Başka” biraz pahalı olsa da kalitesi kendisini belli ediyor. Her zaman moda olur!

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

Sanılanın aksine, yatak odalarında bitki bakımı, insan sağlığı için yararlıymış. Nitekim doğru bitkinin kullanılması kaydıyla. Eğer ki odanız da bir yer var ve tavanınız da normalden biraz yüksek ise örnekteki gibi büyük bir odunsu bitkiyi odanızda konumlandırabilirsiniz. Bence güne güzel başlamak için güzel bir fikir! Yukarıda bitki bakımı, bitki türleri ve sergilenmesine yönelik bir kaç makaleye yer vermiştim ama özellikle

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

Geri dönüşüm ile dekorasyon çok ilgi görmüyor diye düşünüyorum ama özgün fikirlerin bir araya gelmesiyle benzersiz dekorlar kurgulayabilirsiniz. Malum ahşap paletler son bir kaç senede bir hayli popüler olmuştu. Ahşap kasalar, ahşap kapılar ve ahşap pencereler bile enteresan fikirlerle yeniden kullanım amacına sahip olmuştu. Bu popülaritenin devam etmesini temenni ederek yukarıdaki fikri sizler için paylaşıyorum.

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

2020 yılı ev dekorasyon fikirleri derlemem de son olarak daha ofisler için ya da çalışma odalarında değişik dekorasyon fikirleri arayanlar için uygun bir fikir olsa da not almasını ya da görsel materyalleri fazla olanlar içi anlık olarak ve pratik bir şekilde elinizi attığınız yere iliştirebileceğiniz bir fikirdir. Duvar baştan aşağıya mantar pano yapabilirsiniz. Hem görüntü olarak dekoratif duruyorken hem de çalışmaları yoğun ve sık olanlar için işlevsel bir uygulama olduğunu düşünüyorum.

Sonuç olarak yukarıda makale arasında da dediğim gibi özellikle yeni paylaşılmış ve daha önce sıklıkla görülmemiş fikirleri bir araya getirip, özellikle dikkat etmemiz gereken öğeleri, detayları ve dekorlar üzerinde durmaya çalışarak, görsellerin ve fikirleri yeni olması sebebi ile hem 2020 yılı ev dekorasyonu için bir fikir derleme yaptım, hemde pratik dekorasyon fikirleri için bir derleme hazırlamaya çalıştım. Aralarda görmüşsünüzdür! Benzer makalelere verdiğim bağlantılara da mutlaka göz atmanızda yarar var. İşinize yarayacak daha bir çok ev dekorasyonu fikirleri sitede var.

2020 yılı ev dekorasyonu fikirleri

Yorumlara Açığız