Dekorasyon Fikirleri, Dekorasyon Rehberi, Pratik Ev Dekorasyonu

6 Başlıkta Evlerde Sonbahar Dekorasyonu Fikirleri 2019

Yaz mevsimini bitirmiş ve sonbahar mevsimine girmiş bulunmaktayız. Yaz aylarının sıcaklığını, enerjisini ve bunların getirisi olan her türlü aktiviteleri bırakıp, soğuk ve ıslak havalara geçmek, her açıdan zorlayıcıdır. Bunu detaylıca anlatmak mümkün fakat vaktinizi çok almadan direkt konuya girmek niyetindeyim. Yazdan sonbahara geçişi en kolay, en rahat ve en sağlıklı şekilde yapmak istiyorsanız, bunu ev dekorasyonunuzu sonbahara uygun hale getirmekle yapabilirsiniz. Bundan dolayı sizler için sonbahar dekorasyonu hakkında bir değerlendirme hazırladım.

sonbahar dekorasyonu

Konuyu başlık başlık ayırdım tabi ki de ama sonbahar dekorasyonu fikirleri denilince akla ilk olarak yeşilden sarıya ve kahverengiye dönen yapraklar gelmektedir. Haliyle sonbaharın rengi de sarı ve kahverengidir. Tabi bu renkler tek başına çalışmayacaktır. Bir zemine oturmalıdır. O zemin rengi de özellikle beyaz olmalıdır. Beyazın hem zamansız kullanıma uygun olmasından hemde kahverengini çok güzel taşıyacağından sonbahar dekorasyonunda renk paleti mutlaka bu renkler çevresinde olmalıdır. Göreceğiniz örneklerin genelinde de bu renk paleti hakimdir.

Evler için sonbahar dekorasyonu fikirlerini araştırırsanız göreceksiniz ki içinde rustik dekorasyon tarzının renk paleti ve aksesuarları, iskandinav dekorasyonunun düz ve belirgin çizgilerini, beyazın etkisini ve tabi bohem dekorasyonun enerjisi vardır. Eğer ki eviniz için dekorasyon önemli ise belirttiğim dekorasyon tarzlarını iyi harmanlayarak sizde evinizi sonbahara hazırlamış olursunuz.

sonbahar dekorasyonu

Sonbahar için evinizi dekore ederken, genel olarak üslubu belirlemek, mobilya seçmek, halı, perde gibi objelerin kumaş cinsi, rengi ve deseni gibi karakteristik özellikleri belirleme gibi kriterler var. Bir o kadar zevkin, yetenekle harmanlanmasıyla meydana getirilmiş sonbahar dekorasyonu için kendin yap fikirleri var. Yazının sonunda dekorasyonunuza katabileceğiniz kendin yap fikirlerine ait bir galeri oluşturdum. Bakmadan geçmeyin derim!

6 Maddede Sonbahar Dekorasyonu

Sonbahar mevsiminin başladığı günümüzde evlerde yazlık dekorasyon ürünlerini kaldırıp sonbahara özgü dekorasyon aksesuarlarını kullanarak evinizi sonbahara hazır hale getirebilirsiniz. Canlı ve parlak renkler yerine sonbaharın renkleri olan sarı, kahverengi, turuncu renklere sahip halılar, perdeler, koltuk kumaşları tercih edebilirsiniz. Evinizi sonbahara mevsimine uygun bir şekilde dekore edecekseniz şu fikirlerden yararlanabilirsiniz.

Kilim ve Örgü Battaniyeler

Sonbaharın sembolü haline gelen halılar, kilimler, örgü battaniyeler havaların serinlemesi ile ihtiyaç duyacağınız eşyalar olacaktır. Evinizde yapacağınız dekorasyon fikrine göre modern kilimler, perdeler ve battaniyeler tercih edebileceğiniz gibi geleneksel örgü battaniyeler, örgü kilimlerde kullanabilirsiniz. Odanın ortasında zemine çapraz sereceğiniz kilimleri, koltuk takımları üzerine çapraz sereceğiniz örgü battaniyeler ile bütünleyebilirsiniz.

Mutfak ve Banyo

Mutfaklarda ve banyolarda çok büyük değişiklikler yapmadan sonbahar havası yaratabilirsiniz. Mutfak havlularınızı, banyo havlularınızı, runnerlarınızı, nevresim takımlarınızı sonbahar renk ve desenleri ile uyumlu olacak şekilde değiştirmeniz yeterli olacaktır. Mutfaklarda yer alan kumaş ve tekstil ürünlerini sonbahar havasına uygun olacak şekilde seçebilir, kalın kumaş ürünleri ile soğuk havaların etkisini azaltabilirsiniz. Mutfak zemini için bir halı veya kilim kullanarak dekorasyonunuzu tamamlayabilir, mutfağınızın perdelerini kışlık perdeler ile değiştirerek farklı dekorasyonlara da imza atabilirsiniz.

sonbahar dekorasyonu

Kapı Süsleri

Sonbaharın sembolü haline gelen sararmış yaprakları evinizde süs amaçlı kullanabilirsiniz. El becerileriniz ile yapabileceğiniz kapı süsleri yanında kurutulmuş yaprakları epoksi ile kaplayarak misina iplere bağlayabilir ve odanın tavanından sarkıtabilirsiniz. Bir çerçeve içerisine yapıştıracağınız kurumuş ve sararmış yaprakları evinizin duvarına asabilirsiniz. Dekorasyon aksesuarı olarak kullanabileceğiniz bir diğer sonbahar sembolü de kolazaklardır. Kozalakları vernikler ile kaplayabilir veya epoksi içinde dondurarak süs aksesuarı olarak kullanabilirsiniz.

Yemek Masası Örtüleri

Salon ve mutfakların ortak eşyaları olan ve süslemeleri ile evinize özel bir hava veren yemek masalarını sonbahar için uygun bir şekilde dekore edebilirsiniz. Yemek masası örtülerinizi sonbahara renklerinde seçerek kullanabilirsiniz. Yemek masası üzerine cam kavanozlar içinde kurutulmuş sebzeler, bakliyatlar koyarak süsleyebilirsiniz. Masa örtüsü seçiminde karamel renkler tercih ederseniz kurutulmuş sebzeler ile kombinleyebilirsiniz. Eğer turuncu gibi canlı renkle tercih edecekseniz kavanozlar içinde kurutulmuş biberler kullanabilir ve renk uyumunu oluşturabilirsiniz.

Renkli Mumlar

Sonbaharın gelmesi ile eve kapanacağınız ve dış ortam ile ilişkiniz minimum seviyeye düşeceği için evinizi sonbahar renkleri ile donatmalısınız. Süs eşyalarında olduğu gibi ev dekorasyon aksesuarı olan mumlar ile de sonbahar uyumlu dekorasyonlar yapabilirsiniz. Renkli ve geometrik şekillerde mumlar satın alıp veya evde kendiniz yaparak masa üstü süslemesi, kitaplık süslemesi, tv ünitesi aksesuarı olarak kullanabilirsiniz. Sonbahar renkleri olan bordo, turuncu, karamel, kahverengi, sarı renkleri tercih etmelisiniz.

Sonbahar Çiçekleri

Evinizde sonbahar dekorasyonu yapacaksanız sonbahar bitkilerini unutmamalısınız. Sonbahar çiçeklerine salonlarınız yer verdiğinizde tüm sonbahar renklerini evinizde toplamış olacaksınız. Teryum gibi uzun yıllık bitkileri kullanarak evinizde özel dekorasyonlar yapabilir, yaz aylarından sonbahar aylarına geçtiğimiz şu günlerde kendinizi kışın kasvetli havası için kendinizi ve evinizi hazırlamış olursunuz.

Sonbahar dekorasyonu için bu fikirleri tercih ederek kusursuz dekorasyonlara imza atabilirsiniz. Dekorasyon süslemeleri ile evinizde hayranlık uyandıran bir işe imza atabilir ve çayınızı kahvenizi ve sahlebinizi alarak dekorasyonun keyfini çıkarabilirsiniz.

Sonbahar Dekorasyonu İçin Kendin Yap Fikirleri

Yorumlara Açığız