Dekorasyon Fikirleri, Konsept Dekorasyon Fikirleri

2017 Yılı Ev Dekorasyon Trendleri – Renkler Objeler Desenler ve Daha Fazlası

2017 yılına giriş yapmış bulunmaktayız. Bir çok yönden kötü geçen bir seneyi geride bıraktık. Dilerim ki bu ve bundan sonra ki seneler herkese daha huzur içinde bir hayat getirir.

Her ne olursa olsun hayat devam ediyor ve insan ömrü gibi kısacık hayatı olanca güzelliğini yaşayarak geçirmek gerekiyor. Tabi bu her zaman eldeki imkanlar dahilinde ve sahip olduğunuz kadarıyla mümkün olabilir. Dediğim gibi hayat devam ediyor ve her geçen gün kendine yeni bir şeyler katıyor. Hemen her yerde geçen senenin getirdikleri ve gelecek senenin getirecekleri gibi yazılara denk geliyoruz. Haliyle dekorasyon fikirleri içinde aynı durum geçerli. O sebepten sizlere renkleri, objeleri, desenleri ve daha fazlasıyla 2017 yılı ev dekorasyon trendleri adında bir yazı hazırladım. Tam manasıyla 2017 yılında moda olacak yada daha önceden moda olmuş ve yeniden gündeme gelecek olan fikirlerin bir kataloğunu hazırlamaya çalıştım. Öyle ise başlayalım…

Parlak Yeşil…

2017 Yılı Ev Dekorasyon Trendleri

2017 yılı ev dekorasyon trendleri içinde bu sene açık ve parlak yeşil renk moda. Eğer ki  doğru odaya uygularsanız eminim ki çok yakışacak. Öyle ki insana müthiş bir enerji veriyor. Çam fıstığı çağırışımı yapıp acıktırabilir ama ferah bir ortam oluşturacağı kesin! Parlak yeşil üzerine beyaz çerçeveli güzel tablolar da ayrıca bir bütünlük katmış. Tavanda ki ahşap fenere de dikkatinizi çekmek isterim. Çok büyük! Bu ne böyle? Bahçeli evim olacak ki kullanayım! diye düşünerek kesinlikle yanına bile yaklaşmayız ve almayı düşünmeyiz. Halbuki bakınız tavana öyle güzel konumlandırılmış ki altında bir okuma masasıyla müthiş bir ahenk yakalamış. Böyle bir dekor kombinini de düşünebilirsiniz. Bu arada bu yeşilin renk kodunu merek ediyorsanız buradan bulabilirsiniz.

Kelebek desenleri

2017 Yılı Ev Dekorasyon Trendleri

Bu sene duvar kağıtlarında cüretkar olma vakti gelmiş. Öyle ki görselde de göreceğiniz üzere kelebek desenli bir duvar kağıdı kullanılmış. Kelebek motiflerinden oluşan ve aralarında çiçek bezemeleri olan her türlü duvar kağıdı makbul bu sene.

Karışık desenler

Yatak odalarında ise sofistike ve minimal çizgilerin yerine karışık desenlere sahip örtülere yer verilecek. 2017 yılı ev dekorasyon trendleri, özellikle 2016 yılına nazaran daha renkli, desenli ve cıvıl cıvıl olacak. Sanırım 2016 hem ülkemiz hemde dünya için çok karanlık, kasvetli ve yorucu bir yıl olmasından ötürü insanların yaşam alanlarına böyle parçalarla hareket ve pozitif enerji katmaları amaçlanıyor; diye düşünüyorum…

Mermer görünümünde trend…

Yukarıdaki görsele baktığınız vakit sol taraftaki değişmez ve alışıla gelmiş mermer deseni ve rengidir.  Sağ taraftaki mermer ise daha bir sarı renk sahip ve daha damarlı bir dokusu var. Neredeyse travertene benzemekte ama traverten taşı değil. Tamamıyla mermer! Hani olur da mutfağınızda tezgahınızın üzerindeki taşı değiştirmek isterseniz, hani olur da banyonuzda zemin seramikleri yerine mermer kullanmak isterseniz; benden söylemesi: Bu sene sarımtırak mermer moda!

Doku, Dokular ve tabi ki Kumaş

Velev ki koltuk takımlarınızın yüzleri eskidi ya da eskimese de sıkıldınız yada hiç biri. Sadece değişiklik olsun diye düşünüp koltuklarınızı yeni kumaşlarla kaplatmak isterseniz eğer tercihiniz suni deri ya da sahte deri olsun. Silinmesi kolay, toz yapmaz, uzun ömürlü ve zengin duruyor. Ayrıca 2017 yılı ev dekorasyon trendleri içinde yerini alıyor. Bir başka dikkatinizi çekmek istediğim konu ise yine bu senenin trendi koltuklarda masif ahşap ayaklar olacak. Üreticiler ve tasarımcılar tarafından daha çok tercih edilecekmiş! Koltuğun rengini söylememe bile gerek yok sanırım.

Bu senenin siyah rengi Denizci Mavisi

Siyah her sene ve her zaman moda. Buna diyecek bir şey yok ama bu sene asıl siyah olarak yukarıda da gördüğünüz gibi mavi tonları olacak. Özellikle alttaki laciverte çalan mavi renk insana astral seyahat yaptıracak türden. Ne yakışmaz bu rengin önüne? Yok öyle bir şey…

Bu sene kendin yap fikirleri arka planda tutulacakmış!

Evet Pinterest ile hayat felsefesi haline gelmiş kendin yap çalışmalarına ara vermek isteniyor. Neden? Üreticiler ve tasarımcılar aç kalmış 🙂 Kalmaz kardeşim kalmaz! Siz siz olun yapabileceğiniz bir şeyi sakın satın almayın. Tabi yukarıda ki gibi bir cam vazoyu da yapacak halinizde yok. Bu sene cam materyalden oluşan ve özellikle vazo amaçlı kullanılan objeler makbul ve de moda olacak ama şöyle 80 sonu 90’lara yakın tarihlerde kullanılan üfleme camdan mamül yani el işi olan ve yerinden kalkmayan cam objeler geri dönecek. Atmadıysanız eğer kesinlikle evinizde en az bir tane var. Eminim!

El yapımı ürünler ev dekorayonunda bu sene moda!

El yapımı ürünler demişken, tasarımcılar bu sene daha çok el yapımı ürünlere ağırlık verecek. Tasarım sürecinde de objenin ana rengi ve hatta tek rengi çiğ beyaz olacakmış. Objesine göre değişir ama çokta kötü olacağını sanmıyorum.

Edison Lambalar…

Son bir kaç senedir özellikle revaçta olan bir başka dekorasyon türü endüstriyel dekorasyon ve onun getirisi vintage ampüller kullanılmaktaydı. Hani böyle garip şekilleri olan ve yine içinde garip telleri olan ve hatta garip garip yanan amüller. İşte tasarımcılar, endüstriyel dekorasyon fikrinden ve özellikle o ampüllerden sıkılmış olsa gerek ki bildiğiniz ampülü tercih edeceklermiş. Bilginiz olsun. Hala bu ampülden mi kullanıyorsun diyen olursa 2017 trendi sen ne anlarsın diyebilirsiniz. Gönül rahatlığıyla!

Tamamen Beyaz. Her Yer Beyaz. 

Değil artık! Yukarıdaki birkaç  görsel ötede mavi renginden bahsettim. Tamamı değil de çoğunluğu beyaz olan odalara yukarıdaki lacivert ve mavilerde serpiştirmeniz gerekecek. Ha yoksa tamamı beyaz bir odanız, probleminizde yok tabi. Ha varsa da tamamı ile beyaz renkten oluşan dişçi kliniği gibi evleriniz veya odalarınız acilen ve derhal bir duvarı boyayıp, yere bir kilim atarak sıcaklık ve tazelik katmanız gerekiyor. Oldu olacak giriş kapınıza bir kova galoş koyun da öyle dolaşsın millet. Yani uzun lafın kısası böyle sofistik görünümler bu sene OUT!

Feng Shui Bile Ne yapacağını Bilemiyor

Çünkü Feng Shui diye bir felsefe çıkardılar ve evdeki eşyaların her bir köşesini zımparalattılar. Neymiş dairesel ve yumuşak kenarlar olumsuz düşünceleri ortadan kaldıracak, negatif enerjileri pozitife çevirecek ve kötü ruhları evden kovalayacakmış. Tabi bir çok insan bu akıma ayak uydurdu. Feng Shui ülkemizde çok meşhur oldu ama onunda sonu geldi. Üzülerek söylemeliyim ki bu sene yumuşak kenarlara elveda ediyoruz. Gelsin köşeler ve sivri kenarlar, düz çizgiler… Hatları belli olan, keskin çizgilere sahip mobilyalar moda bu sene.

Pürüzsüz Yüzeyler

Her ne kadar köşeleri keskin hatlar 2017 de moda olacak dediksek te siz o kadar da üzerinde durmayın bu meselenin. Asıl mesele şu. Yüzeyi pürüzsüz mobilyalar bu sene revaçta olacak. Daha önceki senelerde yüzeyi dokulu özellikle masif olmasa da doğal ahşap görünümü olan mobilyalar daha çok ilgi görüyordu ama bu sene 80’lerin dekoru ve moda rengi ceviz rengiyle birlikte yüzeyi pürüzsüz yani cilalı belki gomalak cilalı mobilyalar 2017 yılı ev dekorasyon trendleri içinde yer alacak.

Büyük mobilyalara da elveda ediyoruz.

Eski, büyük ve hantal oturma gruplarının yerine hatları daha zarif ve belirgin olan az yer kaplayan ama konforu en üst seviyede olan mobilyalar vitrinlerde olacak. Mobilya sektöründe bu sene eğilim bu yönde olacak ve eski oturma gruplarınızı daha minimal boyutlardakilerle değiştirmenin tam zamanı.

Genel olarak 2017’de daha enerjik, eğlenceli ve keyif verici bir dekorasyon modası sizleri bekliyor. Her şeyin başı sağlık olduğu için önce 2017 sizlere sağlık getirmesini sonra da geriye kalan her güzel şeyi sizlere sunmasını diliyorum. Sevgi ve esenlikle kalın. Yazımızı paylaşmayı da unutmayın!

 

 

Yorumlara Açığız