Dekorasyon Fikirleri

Yeni Fikirlerle Evinizi İskandinav tarzında nasıl dekore edersiniz? 2023

yeni fikirlerle evinizi i̇skandinav tarzında nasıl dekore edersiniz? 2023 yeni fikirlerle evinizi iskandinav tarzinda nasil dekore edersiniz 15 | estetikev | 2024 | yeni fikirlerle evinizi iskandinav tarzinda nasil dekore edersiniz 15

İskandinav tarzı, ev dekorasyonunda kesinlikle en popüler stillerden biridir ve İskandinav ilkeleri koruma ve mutluluk sayesinde sizi düzen, sıcaklık ve aşinalık atmosferine fırlatabilir. Bu fikirler sürdürülebilirlik ve çevre sevgisi ilkeleriyle bağdaşıyor. Bu tarz, 90’lı yılların gereksiz ve parlak renklerinden kurtulmaya bir çözüm olarak 2000’li yılların başından itibaren popüler hale geldi. Gelin bu iki kelimeyi birlikte öğrenelim ve İskandinav tarzını evde nasıl kullanabileceğimizi öğrenelim!

a collage of a room

İskandinav tarzının özellikleri (Nordic olarak da bilinir)

İskandinav tarzını kesin bir dönemle ilişkilendirmek kolay değil çünkü modern tasarım dünyasında devrim yaratan İskandinav ürün tasarımından şekilleniyor. İki Dünya Savaşı’nın ardından Avrupa, yenilik ve moderniteye yönelik ortak bir arzuyla doldu taştı. Bu akım, İskandinav ülkelerine (Danimarka, İsveç ve Norveç) malzemelerin şekillerine , doğal özelliklerine ve işlevselliğine önem veren bir tasarımı getirdi.

Her seçimde tamamen kalibre edilmiş bir stildir ve doğal bir uyum duygusuyla karakterize edilir;   rahatlık ve esenlik hissi uyandıran aydınlık ve davetkar ortamları yeniden yaratmak üzere tasarlanmıştır. İskandinav tarzı, trendlerden etkilenmeyen, işlevsellik, tasarım ve malzemelerin doğallığıyla yakından bağlantılı bir stildir.

İskandinav ülkelerinde kışlar sert ve karanlık geçtiğinden, evlerdeki doğal ışık ve güneşin sıcaklığı, büyük pencerelerin ve verandaların varlığıyla artırılmaktadır. Yani evinizde İskandinav tarzını yeniden yaratmak için mutlaka temiz, sade, işlevsel ve çok aydınlık alanlara ihtiyacınız olacak.

İskandinav tarzı renkler ve malzemeler

Beyaz , kesinlikle İskandinav tarzı bir mobilya sonucu elde etmek için yönelmeniz gereken renktir, ancak aynı zamanda gri bej , pastel tonlar ve ağartılmış ahşap ve açık renkli ahşapların (çam ve huş ağacı) doğal tonları gibi tonlar da memnuniyetle karşılanacaktır Öte yandan, iç mekanlara küçük bir hareket katarak cesur olmak istiyorsanız, İskandinav tarzının tipik düzen ve minimalizm anlayışına sadık kalan Siyah Beyaz kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

Sürdürülebilirlik malzemelerde devreye giriyor

Sürdürülebilir doğası gereği ahşap mutlak baş kahramandır, ancak aynı zamanda doğal kumaşlardan yapılmış döşemeler ve nevresimler de İskandinav mobilyalarını en iyi şekilde ifade etmek için yer bulur ; yeşil ışıktan yüne, tüylü halılara, yatak ve kanepelerin üzerine oturan yumuşak battaniyelere ve büyük boy yastıklara.

Şekiller de kendi paylarına düşeni istiyor! Net ve tanımlanmış geometriler kesinlikle iyi bir başlangıç ​​noktasıdır ancak aynı zamanda evin odalarına asılacak aynalarla yeniden oluşturabileceğiniz dairelerin ve ovallerin yumuşak akışkanlığına da odaklanmaya çalışın.

Evin her alanına uygun fikirler

İskandinav mobilyalarını evinizde kurmaya başlamadan önce, İskandinav tarzının özü olan Hygge ve Lagom’un refah hissini yeniden yaratmak için, onu yaşam alanlarınıza taşıyabilecek temellere sahip olduğunuzdan emin olun. Örneğin koyu renkli bir zemine veya terrakota zemine sahipseniz belki başka tarzlara yönelmek daha doğru olacaktır ancak doğal parke , açık renkli taş veya ağartılmış bir zemine sahipseniz evinizde İskandinav tarzına yaklaşmaya başlayabilirsiniz.

İskandinav tarzı mutfak

Mükemmel İskandinav tarzı mutfağın tarifi her zaman aynıdır: çok minimal bir temelden başlayarak yumuşak renklerin parlaklığı ve ahşabın doğal bileşenleriyle oynamak.

İskandinav mutfaklarının ana özelliklerinden biri, neredeyse her zaman tabureli bir yarımadaya veya şenlik için tasarlanan mekanı zenginleştirmek için banklar ve sandalyelerle birlikte uzun masalara sahip olmalarıdır. Duvar üniteleri genellikle aşinalık ve paylaşım hissi veren ancak düzensizlik hissi vermeyen seramik ve tabak takımlarının görülebilmesini sağlayan görünür raflar veya açık raflardır. Beyazın yanı sıra bitkilerin yeşili ve mutfak kokuları da mükemmel bir İskandinav tarzının karakteristik özelliği olacaktır.

İskandinav tarzı yatak odası

İskandinav tarzı uyku alanı günün birçok saati yaşanabilir bir ortam olarak tasarlandı. Burada ayrıca gün içinde dinlenmek, kitap okumak veya güzel müzik dinlemek için yalnızlık içinde dakikalar geçirebilirsiniz. Alanın izin verdiği yerlerde küçük, minimal bir masa almaya çalışın.

Çift kişilik yatak, doğrusal yapısı ve rahat başlığıyla sade ve belirgin hatlara sahip olacak. Yatak odasında temel bir rol keten tarafından oynanacaktır. Pastel tonlardaki büyük boy yastıklarla ve yatağın üzerine serilen battaniyelerle oynayın. Doğal veya ağartılmış ahşaptan yapılmış gardıroplar kapısız olabilir, böylece kıyafet ve aksesuarlar görünür hale gelir. Ekstra dokunuş mu? Yerde duran uzun, oval bir ayna ya da elbise ya da battaniye koyabileceğiniz bir merdiven.

Aydınlatma , mümkün olan yerlerde büyük pencereler ve pencerelerle ve aynı zamanda zemin ve duvarlar için seçilen gölgelerle düzenlenecek; bu gölgelerin mutlaka beyaz olması gerekmeyecek, aynı zamanda pastel tonlarda da azaltılmış olması gerekecek. Uyumanıza ve sıcak bir atmosfer yaratmanıza yardımcı olacak ekstra bir ipucu , antika metalden yapılmış büyük tabaklara veya tepsilere yerleştirilmiş kokulu mumları kullanmaktır.

İskandinav oturma odası

Oturma odası, Nordic Lagom tarafından dengelenen Hygge hissini solumak için her şeye odaklanmanız gereken yerdir. Temizlik, düzen, ağırbaşlılık ve işlevsellik : İskandinav tarzı bir oturma odasına sahip olmanın anahtar kelimeleri bunlar olacak . Yapmanız gereken tek şey, temel ve düzenli bir etki için temiz tasarımlı basit mobilyalar seçmektir. Kişiselleştirilmiş bir dokunuş sağlamak için pastel tonlarda veya griden bejine ve mavinin tüm tonlarına kadar uzanan renkli kadife battaniyeler ve minderlerle doldurulacak geniş koltuklara sahip bir kanepeye odaklanın.

Doğal veya ağartılmış ahşaptan alçak mobilyalar seçin ve sehpa görevi görebilecek depolama banklarını tercih edin. Özellikle büyük pencereleriniz yoksa aydınlatma konusunda yaratıcı olun. Atmosfer yaratan mumlar ve ince gövdeli, geniş, dairesel abajurlu metal yer lambalarıyla kendinize yardımcı olun. Bir şömine kesinlikle İskandinav tarzının mükemmel bir suç ortağı ve arkadaşı olacaktır.

Çeşitli büyüklük ve yükseklikteki bitkilerle yeşil köşenizi oluşturmayı unutmayın . Bunları ahşap, jüt veya kumaş kapların içine yerleştirin ve tavanın izin verdiği yerlerde tığ işi askılı saksılar kullanın. Yerde tüylü bir halı, bir puf, hasır sallanan sandalye veya şezlongun varlığı, sıcak, güzel ve konforlu bir ortamı yeniden yaratmak için yeterli olacaktır.

İskandinav tarzı banyo

Banyo için gereklilik temel kavram olsa da, odayı doğal kılan ahşap mobilyaların varlığını tercih edin. Raflar ve açık raflar, odanın renk tonlarıyla titizlikle eşleşen nevresimleri elinizin altında bulundurmanıza olanak tanır.

Lavabonun metal borularını, ahşap mobilyaların tabanları ile kontrast oluşturarak malzemenin görülmesini sağlayacak şekilde göstermede mutlak özgürlük. Şekillerin katılığını yumuşatmak için lavabonun üzerine yerleştirmek üzere yuvarlak metal bir ayna seçin. Kirli çamaşırlar için kapaklı hasır sepet , İskandinav tarzı banyonun vazgeçilmez bir aksesuarı olacak .

İskandinav tarzında yanlış gitmemek için ipuçları

Anlayacağınız gibi, İskandinav tarzı mobilyalar basit  ve neredeyse tutumludur ancak aynı zamanda çok tanınabilir ve her zaman her tür eve uyarlanamaz. Aşağıda size evde yazdırmanız ve yanlış yapmamanız için tavsiyelerde bulunacağız:

  1. Açık renkli camlar, pencereler ve zeminlerle aydınlık bir ortama sahip olduğunuzdan emin olun.
  2. Beyaz ve nötr tonları seçin.
  3. Ahşap gibi doğal malzemeler kullanın.
  4. Lagom ilkesine göre pratik ve düzenli ancak boş olmayan alanları yeniden yaratır.
  5. Ortamlarda konfor, güvenlik ve aşinalık yaratmak amacıyla Hygge’in sürekli araştırması.

İskandinav tarzı için üç renk paleti:

Bir yanıt yazın