Genel

Özel Tasarım Mobilya Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

özel tasarım mobilya alırken dikkat edilmesi gereken noktalar

Günümüzde herkes evlerini ya da iş yerlerini kendi tarzlarına göre dekore ederler. Ancak bazen bize özel olmasını istediğimiz ya da kendi fikrimizi yansıtmak istediğimiz mobilyalar olabilir. Bu düşünce ile akla gelen tek şey özek tasarım mobilyadır. Peki, özel tasarım mobilya alırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Mobilya Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Evdeki yaşamımıza kolaylık sağlayan mobilyaların rahatlığı ve konforu da bir o kadar önemlidir. Evimizde kendimizi daha rahat ve ait hissedeceğimiz mobilyalarla döşediğimiz sürece daha huzurlu ve keyifli vakit geçirebiliriz. Peki, mobilya seçiminde nelere dikkat etmeliyiz? Günümüzde mobilya seçimlerinde birçok tercih hakkımız vardır. Özel tasarım mobilya alırken de tercihte bulunduğumuz mobilyanın özellikleri bizim için çok önemlidir. Bu özellikleri inceleyelim.

Özel Tasarım Mobilya Nedir?

Almayı planladığınız mobilyanın garanti ve iade süreci ile ilgili bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Özellikle sıfır bir ürün alan kişiler bu duruma özelikle dikkat etmesi gerekir. İade süresinin kaç gün olduğu önemlidir. Kırılma, herhangi bir yıpran durumuna karşı bu durum oldukça önemlidir.

Teslimat tarihi ve tutarı hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Teslimat tarihi ile ilgili herhangi bir bilgi ya da sözlü olarak yetkili kişi ile konuşmadıysanız gününüzün yarısı nakliyeyi beklemekle geçer, bu yüzden bu tarih çok önemlidir. Teslimat maliyeti de bir o kadar önemlidir. Özellikle şehir dışına nakliyatlar daha pahalı bir ödeme yapmanız gerekir. Teslimat maliyeti ile ilgili bilgi edinmek ve ona göre bütçe hazırlamak açısından çok önemlidir. Aynı zamanda karşı taraftan duyacağın sürpriz ödeme tutarını duymaya gerek kalmaz.

özel tasarım mobilya alırken dikkat edilmesi gereken noktalar
özel tasarım mobilya alırken dikkat edilmesi gereken noktalar

Özel Tasarım Mobilya Dekorasyonu

En çok hangi eşyaya yatırıp yapacağınızda oldukça önemlidir. Sürekli kullanılan mobilyalarda rahatlık ve konfora önem göstermek oldukça yatırım isteyen bir konudur ve göz ardı edilemez. Evinin rahat olmasını isteyen kişi oturma grubu ya da yatak odası takımı açısından yatırım yapmalıdır. Mesela yatırım yapılmamış, basit, ucuza alınmış rahatsız bir yatak güne huzursuz ve mutsuz uyanmanıza neden olabilir. Rahatsız bir kanepede zaman geçirmek hem o anki sohbet ortamına zarar verir hem de vücut sağlığı açısından ağrılara ve tutulmalara neden olur. Keyifle yenecek akşam yemeği, ya da günün herhangi bir öğününde sert sandalye minderleri keyfinizi kaçırabilir ve iştahınızdan edebilir. Bu nedenle en çok kullandığın eşyaların konforlu ve rahat olmasına çok önem göstermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde şık ve rahat oturmak istediğiniz eviniz rahatsız edici bir hâl alabilir.

Kullanıma gerek duyulmayan eşyaları evinizin içerisinden tutmak çok yanlıştır. Az ve konforlu bir ev tercih açısından harikadır. Evinde çok fazla lüzumsuz, gereksiz eşyanın bulunması evi çok boğar ve konforu kaçırır. Bu dağınıklık, yaşam alanını oldukça kısıtlar ve evi çok boğar. Ayrıca evinizin trafiğini de oldukça yoğun hale getirir. Gereksiz birçok parçaya ödeme yapıp evinizin rahat ve konforlu olmasını isterken boğmak yerine, az ve öz eşyalarla kaliteli bir ev döşeme gerçekleştirebilir ve huzurlu ortamı yaratabilirsiniz.

Evinizde renk uyumu göze hitap etme ve daha huzurlu bir ortam için çok önemli bir ayrıntıdır. Hoşunuza giden her sevdiğin parçayı düşünerek almazsanız ve eve tıkırsanız gözünüze çok kötü gelecek birçok eşyayı yan yana getirmiş bulunursunuz. Özellikle belirli bir tarza ilginiz var ise ve o tarza göre evini döşemek istiyorsanız bu uyuma çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Renkler çok önemlidir. Aynı zamanda almak istediğin eşyanın ölçüsüyle evine koymak istediğin alanın ölçüsü oldukça önemlidir. Eğer aldığın mobilya belirlediğin alana sığmazsa ya da küçük gelirse evinde bir karmaşa çıkabilir ve istediğin düzeni elde edememekle sonuçlanır. Bu karmaşa dekorasyonun genel havasını da olumsuz etkileyeceği gibi rahatlığı ve konforu bozar. Özel tasarım mobilya alırken dikkat edilmesi gereken noktaları bu şekilde açıklayabiliriz.

Bir yanıt yazın