Dekorasyon Fikirleri

2018 Yılının Rengi Pantone Tarafından Seçildi: Ultra Mor

2000 Yılından bu yana Pantone düzenli olarak her sene, o senenin moda rengini seçer ve bu seçilen renk hemen her türlü kategoride modaya yön veren kişi ve kuruluşlarca geçerliliği olup kabul edilir. Hal böyle her sene olduğu 2018 yılının rengi Pantone tarafından seçildi: Ultra Mor.

Konu uzun. Renk çok güzel! Lafı uzatmadan konuya girelim. 2017 yılında moda ve tasarım dünyasında hüküm süren “Yeşilimsi” rengin tazeliği ve enerjisinden sonra 2018 yılının rengi tam olarak adı “Ultra Mor’un” mistik renk tonları damga vuracak. Geçen senin rengine çok inanmasam da bu senenin rengi gerçekten çok iddalı ve tabi çok daha yaygın ve kullanışlı bir renk paletine sahip. Eğer ki 2017 yılının rengini ne olduğunu görmek istiyorsanız aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.  Moda ve tasarım dünyasında 2018 yılının renginin nasıl kullanılacağını keşfetmek istiyorsanız, okumaya devam etmelisiniz.

Pantone, bir şekilde renk konusu kendi tekeline almış durumdadır. Bu hegemonya nasıl oldu, işin bu kısmını bilemiyorum ama bildiğim bir şey var ki pantone ve seçtiği renk paletleri, moda, tasarım ve iç mekan dekorasyonu üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. 2017 Pantone’a göre renk doğadan büyük ilham almıştı. Bu yıl ise gözler kozmosa yönelecek, odak nokta orası olacak. Pantone Renk Enstitüsü idari müdürü Leatice Eiseman’a göre ultra mor renk, evrenin sırlarını, özgürlüğü, yaratıcılığı ve vizyoner düşünceyi barındırıyor, diyor.

Geçmiş yıllarda ve dahi uzak çağlarda bile mor, mistik ve manevi güçleri sembolize edecek kadar derin ve anlamlıymış. Mavi ve kırmızı arasındaki karışımdan türetilen ultra mor, hayatımızın farklı alanlarında geniş uygulama alanı buluyor. Renk kozmik bir ruha sahip olmasına rağmen, mor çiçekler, meyveler ve sebzelerde de sıklıkla doğada da görülür. Aşağıdaki görsel daha iyi anlatıyor sanırım.

Yine Pantone’a göre bu renk, duvarlar, mobilyalar, tekstile, giyim, aksesuar, saç ve makyaj içinde mükemmeldir. Ama hangi renkler mor ile birlikte kullanılabilir.

2018 Yılının Rengi Hangi Renklerle Uyumludur?

Akıllıca bir araya getirildiğinde uyumsuz renk diye bir şey yoktur. Sadece doğru yerde kullanılmamış renk vardır. Bununla birlikte de kullandığınız renk paleti içinde özellikle bir renginiz ana renk olmalı ve o rengin ana renk olduğunu kanıtlamalısınız. Bu senenin amiral rengi olacak mor, özellikle çok yönlü olduğunu kanıtlamaktadır. Aşağıdaki örnek görselde, lüksü ve zengin görünüm elde etmek için koyu mor renkli kadife kumaş ile altın sarısı boyalı iskelet ile bir araya getirilerek kombinasyon oluşturulmuş. Bir birinden ne kadar farklı olsalar da ne kadar uyumlu oldukları aşikar. Yine mor rengi ön plana çıkarabileceğiniz en güzel renk paleti ise özellikle pastel tonlarındaki doğa renkleridir. Mor rengi zirveye taşıyacaktır.

2018 yılının rengi

Aşağıdaki görsellerde mor ve tonlarını evlerinizde ne şekilde kullanabileceğinize dair bir kaç örnek yer almaktadır. Her durumda ultra mor, dikkatle kullanmak gerekmektedir. Aşırıya kaçarsanız neler olabileceğini tahmin bile edemiyorum. İnsanı boğacaktır… Karelere genel olarak bakıldığında gerek malzeme gerekse morun ton seçimleriyle en doğru şekilde kullanıldığını göreceksiniz.

Belki diyeceksiniz, her sene bu renk değişiyor ve her sene evi tadilat m edeceğiz? Değil tabi ki.. Hele ki devir tasarruf devri olunca böyle bir şeyi düşünen varsa da planlarını gözden geçirmesini öneririm. Nitekim yine de moda, modadır ve ayak uydurmak istiyorsanız da yapabileceğiniz irili ufaklı değişiklikler söz konusudur. Bu da senenin moda rengine uygun şekilde çeşitli tonlarda birkaç küçük aksesuar seçmek daha iyi olacaktır. Neler yapabileceğiniz size kalmış. Aşağıdaki görsellerden ilham alın!

2018 yılının rengi

2018 yılının rengi

Renk modası, haliyle sadece ev dekorasyonu için geçerli değil. 2018 yılının moda rengi gerek giyim ve tekstilde, gerek saç ve makyajda, gerekse düğün organizasyonlarında bile kendisini gösterecek ve yerini alacak. Aşağıdaki görsellerde olduğu gibi bu sene çevrenizde mor rengini ve tonlarını çok sık göreceğimizi düşünüyorum. Yukarıda da dediğim gibi kullanımı kolay ve çok yönlü olup, aşırıya kaçmadan ekstra hassasiyet gösterilerek çevrenize ve dahi hayatınıza mor rengi katabilirsiniz.

2018 yılının rengi

2018 de evlenmeyi planlıyorsanız eğer en çok siz renk modasına ayak uydurmak isteyeceksiniz. O vakit sizin renginiz mor olacak. En belirgin örnekleriyle yukarıdaki görselde mor rengi ve tonlarını nasıl kullanabileceğinizi göstermeye çalıştım.

Her sene evin rengi değiştirilmez. Her sene, bu renk moda diyenlere kulak asılmaz ama modadan da uzak durulmaz. Herkese sağlıklı, huzurlu ve mutlu seneler…

Yorumlara Açığız