Sizler için enteresan ve çok kullanış bir nasıl yapılır çalışmasını paylaşıyorum. Öyle ki devir teknoloji devri ve bir sürü cihazı, şarj kablolarını da düşünürsek bir hayli yer kaplamaktadır. Bu cihazları da aynı anda taşımak gerekir. Ayrıca illa ki yolda bir yerlere giderken müzik dinlemekte gerekir. Bunun için bir kulakta olur. Devamlı not alanlardansanız ise bir not defteri ve tuttuğunuz notlarda itinalı iseniz en az 2 tane kaleminiz olur. Ayrıca artık hayat kurtaran bir cihaz daha var. Taşınabilir şarj aleti… Cep telefonu, tablet, bir taşınabilir hard disk veya bir flash disk vesaire vesaire bir çok cihaz çantalarımızda, cebimizde olmazsa olmazlardır. Bunları aynı anda ve aynı yerde ve bir düzen içinde taşıyabilmek tam olarak maharet isteyen, zor ve sıkıntılı bir iştir. Hele birde çantanızın derinliklerinde neyin nerede olduğunu bulma işi de cabasıdır. Bu konunun zorluğu ve sıkıntısı tam manasıyla ele alınmış ve kökünden bir çözüm üretilmiş. Bize de bunu sizlerle paylaşmak kaldı. Peki nedir bu eski kitap ile teknolojik cihazlar için düzenleyici ve nasıl yapılır?
Enteresan bir bir başlık olduğunu kabul ediyorum. Ama bu çalışmanın kendisi de çok enteresan. Çalışmanın en güzel yanı sahip olduğunuz cihazlara göre uyarlamanız mümkün. Zevkinize uygun bir kitapla çalışmayı gerçekleştirmeniz mümkün. Mesela örnek çalışmada tamamı siyah şerit lastikler kullanılmış. Siz onları kendi zevkinize göre yapmanız da mümkün. Şerit lastiklerin kalınlıklarını farklılaştırarak; kimi kısımlarda kalın kullanıp, asimetrik bir görünüm katmanız da mümkün. Bizden size fikir vermesi ve ilham kaynağı olabilmek. Sınır sizsiniz diyor ve hemen başlıca malzemeleri sıralamak istiyorum.
Başlıca Malzemeler
Sert kapaklı eski bir kitap
İstediğiniz renkte ser kauçuk kumaş
Kullanacağınız ebatta ve uzunlukta şerit kumaş lastik
Kumaş tutkalı, kretuar bıçağı, toplu iğneler, dikiş iğnesi ve kumaş rengine uygun iplik
Peki eski kitap ile teknolojik cihazlar için düzenleyici nasıl yapılır?
İlk iş kitabınız eski sayfalarını, kapağına zarar vermeden sökmelisiniz. Söküm işi için de kretuar bıçağını kullanmanız işinizi kolaylaştırır. Çünkü keskin olduğu kadar çok ta kolay bir kullanım sunmaktadır. Lakin yoksa kretuar bıçağınız, bir maket bıçağı da iş görür. Hemen her kırtasiyede kretuar bıçağı çok ucuza temin edebilirsiniz. Kalın kaplı kitabınız yok ise sahafçılar çarşına ve mahallenize yakın bir antikacıya uğrayabilirsiniz. Bu kısım işin en kolayı. O sebepten hızlıca geçiyorum. Kitabınızı hazırladıktan sonra yapmanız gereken ise sırasıyla aşağıdaki gibidir.
Kitabınızın ölçülerine uygun şerit lastiklerinizi kesiyorsunuz.
Kullanacağınız cihazlara uygun şekilde belki önce dikey şerit lastikleri sabitlemek isteyebilirsiniz. Bu aşamada lastikleri kumaşa toplu iğnelerle sıra sıra sabitliyorsunuz.
Ardından diğer yöndeki şerit lastikleri iğneliyorsunuz. İşte bu aşamada kullanacağınız cihazlara uygun lastikleri atlatarak yapmak isteyebilirsiniz. Örgü gibi olmadığını özellikle dikkatinizi çekmek isterim.
Şerit lastikleriniz iğneleme işlemini tamamladıktan sonra ihtiyacınızı uygun şekilde, alt ve üstte olacak şekilde bir biri arasından geçiriyorsunuz. Bu işlemde dikkat etmeniz gereken şey ise lastiklerin gerginliği olmalıdır. Olabildiğince gergin olması içinde taşıyacağınız cihazların düşmemesini sağlayacaktır.
Örnek çalışmada kitabın bir tarafı şerit lastikli iken diğer tarafı düz cepli yapılmış. Siz isterseniz her iki tarafıda şerit lastikli yapabilirsiniz. Tercih sizin. Genel olarak çalışma bu şekildedir. Eminim ki siz bu çalışmayı daha da ileri götürebilecek bu enteresan fikri daha da geliştirebileceksiniz. Velev ki bu fikirden ilham alıp buna benzer bir çalışma yaptıysanız bizimle paylaşmanızı çok isteriz.