Banyo Dekorasyonu, Dekorasyon Fikirleri

Zahmetsizce Bakabileceğiniz En İyi 10 Farklı Banyo Bitkisi

banyo bitkisi

Banyoda da çiçek mi olur demeyin. Bakmadan geçmeyin! Sizler için en iyi 10 farklı banyo bitkisi derledim. Bu bitkilerin ortak özelliği yeşil olması ve banyonuzda çok güzel duracak oluşudur. İlk akla gelen soruyu hemen cevaplayayım. Güneş görmesine ihtiyaçları olmadığı için özellikle banyolarda kullanılabilecek bitkilerdir. Detayları için okumaya devam edin ve zevkinize uygun olanı seçip hemen banyonuza bir tane yerleştirin.

Airplant (Tillandsia)

banyo bitkisi

Airplant denildiğinde aslında Meksika, Orta ve Güney Amerika’ya özgü, yaklaşık 630 farklı bitki türünü kapsayan, Tillandsia cinsinden söz ediyorum. Türkiye’de çiçekçilerin bir çoğu bu tür adına aşinalar dolasıyla arama yaparken bu adla da sorabilirsiniz. Bu bitkilerin dünya üzerinde popülerlik kazanmasına neden olan en önemli özellikleri yaşamak için toprağa ihtiyaç duymamaları ve yaşamlarını diğer bitkilerin üzerinde geçirmeleridir ya da bıraktığınız yerde öyle yaşar. Garip değil mi?

Aspidistra – Salon Yaprağı

banyo bitkisi

Salon yaprağı – Aspidistra elatior yaprakları çok dayanıklı, güzel ve dekoratif olduğu için yetiştirilir. Dallanmayan bitkilerdendir. Toprak altındaki rizomlarından uzun saplı yapraklar çıkarır. Koyu gölgede ve sulak yerde saplar uzun, güneşli yerlerde kısa olur. Toprağı, suyu iyi ise yapraklar iri olup boyları 1 metreye yaklaşabilir. Banyo bitkisi olarak düşünülebilecek bir bitki yani…

Aşk Merdiveni – Eğreltiotu Bitkileri

banyo bitkisi

Bir eğreltiotu türü olan aşk merdiveni evlerde, bürolarda, iş yerlerinde iç mekan süs bitkisi olarak kullanılır. Nemli hava esintileri olan sıcak yerlerde çok hızlı gelişirler. Aşk merdiveninin hem güneşe hemde gölgeye tam uyum sağlayabilme özellikleri var. Banyoda kullanacaksanız küçükte olsa bir penceresi ve gün ışığı alması bu çiçek için harika olur. Yazlar çok bol su kışları 2-3 günde bir suya ihtiyaç duyar. Yoksa solup gider…

Philodendron – Deve Tabanı

banyo bitkisi

Evlerde, ofislerde devetabanı gibi süs bitkisi olarak yetiştirilir. Eğer iyi bakılırsa genişliği 1 metreye yakın olur. Yaprakları o kadar olmasa bile her yöne uzattığı yaprak sapları uzun olduğundan dolayı çok fazla yer kaplar. Nemi çok sever. Bol rutubetli topraklardan hoşlanır. Gölgelere dayanıklıdır.

Peperomia

zahmetsizce bakabileceğiniz en i̇yi 10 farklı banyo bitkisi zahmetsizce bakabileceğiniz en i̇yi 10 farklı banyo bitkisi 10 | estetikev | 2024 | zahmetsizce bakabileceğiniz en i̇yi 10 farklı banyo bitkisi 10

Peperomia cinsinin birkaç türü succulent özellikli yapraklarının güzelliği, dayanıklılığı ve iç mekanlarda yetiştirilmeye elverişliliği ile süs bitkileri arasında önemli bir yere sahiptir. Sıcağı, yoğun nemli havayı severler.

Aloe Vera

banyo bitkisi

Aloe vera bitkis tam bir mucize ve hakkında yazılacak anlatmakla bitmez. Bu bitki hakkında sayısı sayfada bilgiler yer alıyor. Detaylı bilgi için bakabilirsiniz. Banyonuzda bir miktar doğal ışık varsa aradığınız banyo bitkisi tam olarak budur.

Orkide

banyo bitkisi

Minimal ışık koşullarında, sıcak, buhar ve nemli mekanların bitkisi orkidedir. Diğer bir özelliği de zerafeti ile de göz doldurur.

Örümcek Bitkisi

banyo bitkisi

NASA’nın 80’li yılların sonunda yaptığı bir çalışma, bazı yeşil bitkilerin ortamdaki havayı daha kaliteli hale getirdiğini ortaya koyuyor. Bu bitkilerin içeriğinde bulunan uçucu organik bileşenler, hava ile tepkimeye girerek doğal bir filtreleme sistemi görevi görüyor. Eğer ev bitkilerinin bakımı konusunda biraz tembelseniz, bu bitki tam sizin evinize göre olabilir. Kuruması ve tamamen ölmesi oldukça zor olan örümcek bitkisi, aynı zamanda ev hayvanları için de son derece güvenli. Yani banyoda da yaşayabilecek ve banyonuza yeşili kolaylıkla katabileceğiniz bir bitkidir.

Çin Herdemyeşili

banyo bitkisi

Doğrudan güneş ışığı almaması gereken bu bitkilerin nemi yapraklarına su püskürtülerek sağlanmalıdır. Yani banyonuz için güzel dolu dolu yapraklı yeşil bir bitki daha…

Yılan Bitkisi

banyo bitkisi

Yıllardır gündemden düşmeyen ve ülkemizde “paşa kılıcı” ve “kaynana dili” gibi isimlerle anılan yılan bitkisi, dikey ve derli toplu duran yaprakları sayesinde özellikle küçük mekanlar için ideal. Bulunduğu ortamın nemine ayak uydurup yaşaması iyi beceren bir bitki olup banyo bitkisi olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

[td_smart_list_end]

Evde bitki yetiştirmek sorumluluk gerektirmektedir. Gerekli olan bakım yöntemlerini yerine getirmezseniz bitkinizi malum son beklemektedir. Bakım yöntemi kadar hangi ortamda nasıl bitki yetiştirilmesi konusunu iyi anlamak gerekir. Bundan dolayı da daha önceden hazırladığım bir makaleyi de incelemeniz için öneririm.

TIKLA GİT: Apartman Dairesinde Kolaylıkla Yetiştirebileceğiniz 8 Ev Bitkisi Çeşitleri

Bir yanıt yazın