Dekorasyon Fikirleri

2019 Yazlık Dekorasyonu İçin İlham Kaynağı ve Farklı 10 İpucu

yazlık dekorasyonu için ipuçları

Son bir kaç sene olduğu gibi 2019 yazı da bahardan önce geldi… Evlerimizde bahar temizliğini yaptık. Evleri bahar dekorasyonu ile derleyip, dekore ettik. Lakin ne oldu? Yaz yine bahardan önce geldi. Güneş tepede 30 dereceden çalınca kim ne yapsın bahar dekorasyonunu? Herkesin aklı denizde, kumsalda, yazlıklarda… Yazlıkçılar bu yazı özellikle sizin için! İlham kaynağı olacak, bir köşesinden esinlenip sizlerin de yapabileceği 2019 yazlık dekorasyonu fikirlerini derledim.

Yaz mevsimini yazlıklarda geçirecekler için yazlıkların dekorasyonu da en az evleri kadar önemlidir. Evlerindeki konforu ve rahatı aynı şekilde yazlıklarında da bulmak gerekir. Konfor ve rahatlığın yanı sıra evin vereceği enerji de üst seviyede olması gerekir. İç karartıcı, bunaltıcı ortamlar yazlıklara göre değildir.

Yaz mevsimi için bir çok dekorasyon tarzında birbirinden farklı fikir var ama ilk akla gelen de haliyle deniz konsepti dekorasyon fikirleridir. Denizci laciverti, açık mavi, turkuaz ve beyaz renk paletlerinde boyalar, objeler, kumaşlar, hasır halatlar ile yapılmış dekoratif objeler, bambudan mamul eşyalar deniz, kum ve güneşi çağrıştıran deniz konsepti dekorasyonun parçalarıdır. Bu çizgiler içinde dekore edilmiş bir yazlık yeterli derecede amacına hizmet edecektir. Lakin bunların dışında sizlerle paylaşmak istediğim bir kaç fikir daha var.

Benzersiz Yazlık Dekorasyonu İçin İpuçları

Yazlığınızın verandası ya da terası var üzerini bir kaç bambu ile kapatabilirsiniz. Aralarından süzülerek gelen güneş ışığı ile bambuların gölgesinin vereceği serinliğin birleşimi ile altında uyuyacağınız saatleri hayal edin! Vuhh!

yazlık dekorasyonu

Yukarıdaki biraz fantastik bir fikir olarak gelmiş olabilir ama bambu altında uyku tecrübesini yaşamış biri olarak imkanları zorlamanızı öneririm. Bir diğer fikir ise daha ziyade özellikle uygulanması gereken bir yöntemdir. Yazlıkların dış duvarları mutlaka beyaz renkte boyanmalıdır. Başka herhangi bir renk düşünmemelisiniz. Dış cephelerde ayrıca ışığı direk yansıtacak elemanlardan da uzak durulmalıdır. Beyaz renk üzerinde yansıyacak ışık ise, çevrenin güzel şekilde aydınlanmasını sağlayacak ve size pozitif enerji olarak yansıyacaktır.

2019 yazlık dekorasyonu i̇çin i̇lham kaynağı ve farklı 10 i̇pucu 2019 yazlık dekorasyonu i̇çin i̇lham kayanğı ve farklı 10 i̇pucu 2 | estetikev | 2024 | 2019 yazlık dekorasyonu i̇çin i̇lham kayanğı ve farklı 10 i̇pucu 2

Yazlığınızda havuz varsa eğer bu havuzun çevresindeki yürüme yollarını değişik ebatlarda çaplanmış doğal taş malzeme ile kaplayın. Yazlıklarımızda pek alışkın olmasak ta büyük bir kaktüs ağacı bulabilirseniz, dikebilirsiniz. Kendinizi Akdeniz sahillerinde hissetmenize yetecektir. Önünde güzel selfilerde cabası!!

2019 yazlık dekorasyonu i̇çin i̇lham kaynağı ve farklı 10 i̇pucu 2019 yazlık dekorasyonu i̇çin i̇lham kayanğı ve farklı 10 i̇pucu 9 | estetikev | 2024 | 2019 yazlık dekorasyonu i̇çin i̇lham kayanğı ve farklı 10 i̇pucu 9

Yukarıdaki çok fantastik gelmiş olabilir. Yazlıklarınız için bir başka teknik dekorasyon fikri ise banyolarınız içindir. Banyoları mümkün olduğunca aydınlık olmasına imkan tanıyın ve bu aydınlığı mümkün olduğunca gün ışığı ile olmasını sağlayın. Bir kaç parça ahşap obje, kütük gibi ve mümkün olan en büyüğünden bir ayna ile doldurun. Aydınlık etkisini, zenginlik hissi ile taçlandırın.

yazlık dekorasyonu

Makalenin girişinde de dediğim gibi yazlık dekorasyonu için olmazsa olmazlardan biri hasır sepettir. Bir biri ile uyumlu iri ufaklı bir kaç hasır sepeti yazlığınızda kullanmayı sakın unutmayın. Etkisini fotoğraftan bile hissedebilirsiniz.

yazlık dekorasyonu için hasır sepetler

Her ne kadar tatile gelmiş olsanız da uzun soluklu tatilcilerin bilgisayar başında işleri olması mümkündür. Bu tip durumlarda çalışmanız daha rahat bir ortamda yapmanız adına yazlığın küçük bir köşesini çalışma masasına ayırın. Kendinize ahşaptan yazlık dekorasyonuna uygun ince, hafif ve minimal çizgilerde bir çalışma masası yapın.

2019 yazlık dekorasyonu i̇çin i̇lham kaynağı ve farklı 10 i̇pucu 2019 yazlık dekorasyonu i̇çin i̇lham kayanğı ve farklı 10 i̇pucu 1 | estetikev | 2024 | 2019 yazlık dekorasyonu i̇çin i̇lham kayanğı ve farklı 10 i̇pucu 1

Eğer ki yazlığınızın bir bahçesi var ise önerim şudur; Salıncak! Evet evin hem büyükleri hem de varsa küçükleri için harika vakit geçirebileceği bir fikir olduğunu düşünüyorum. En son ne zaman sallandığınızı ve neler hissettiğiniz hatırlayın! Ben tanımıyorum ki sallanıp ta salıncaktan inince mutsuz olan bir insan!

yazlık dekorasyonu için salıncak fikri

Yazlık dekorasyonu için bir başka püf noktası ise dekorun sadeliğidir. Ne kadar az eşya o kadar iyi yazlık dekorasyonu demektir. Çünkü ne kadar az eşya olursa o kadar çok boş alan kalır. Mekan havadar ve ferah olur. Çok eşya insanı yorar ve yazlık insanı dinlendirmek için vardır. Yazlıklarınızda mümkün olduğunca az eşyaya yer verin.

2019 yazlık dekorasyonu i̇çin i̇lham kaynağı ve farklı 10 i̇pucu 2019 yazlık dekorasyonu i̇çin i̇lham kayanğı ve farklı 10 i̇pucu 7 | estetikev | 2024 | 2019 yazlık dekorasyonu i̇çin i̇lham kayanğı ve farklı 10 i̇pucu 7

Ağaç kütükleri ile dekorasyon malumunuz çok moda! Orta sehpalarınızı, masalarınızı ağaç kütüklerle yapabilirsiniz. Yazlığınıza natural bir hissiyat kazandıracaktır. Ahşabın insan üzerindeki pozitif enerjisini anlatmaya gerek yok herhalde!

yazlık dekorasyonu için ahşap kütük

Yazlıkların bir diğer önemli mahali ise tabi ki de mutfaklardır. Mutfaklarınızda da dağınıklıktan kaçınmanız, enerjinizin düşmemesine sebep olur bu işin olmazsa olmaz kısmıdır. Fakat aşağıdaki gibi bir mutfağı kim istemez. Beyaz renk ve ahşabın bir biriyle olan uyumu bir harika olmuş. Nasıl değerlendirebileceğinizi düşünmenizi isterim. Bir ucundan sizde bu kombinasyonu yazlıklarınızdaki mutfak dekorasyonu için düşünebilirsiniz.

Bir yanıt yazın