Ev Dekorasyonu Örnekleri

2020 En Çok Tercih Edilen Balkon Dekorasyonu Örnekleri

2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri 2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri 5 | estetikev | 2024 | 2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri 5

2020 En Çok Tercih Edilen Balkon Dekorasyonu Örnekleri

Nefes alıp rahatlamak için evlerde olması çok tercih edilen balkonlar, günümüzde boyut olarak özellikle büyük şehirlerde küçülerek yerini daha çok Fransız balkonlara bıraksa da farklı boyutlarda ve şekillerde de balkonlarda yapılmaktadır. Siz de balkonlarınızı kullanışlı hale getirmek için 2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri ile ilgili bilgi sahibi olarak balkonlarınızı daha kullanışlı, fonksiyonel ve şık bir hale getirebilirsiniz.

2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri

Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılmalıdır?

Balkon dekorasyonu sırasında balkonunuzun şekli ve büyüklüğü önemli olmakla birlikte 2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri incelediğinizde küçücük bir balkonun bile zeminini minderlerle döşemeniz durumunda kahve içebileceğiniz ya da kitap okuyarak dinlenebileceğiniz sıcak ve samimi bir ortam hazırlayabileceğinizi görebilirsiniz. Bunun için büyüklerine göre balkon modelleri hakkında bilgi sahibi olmanız balkon dekorasyonunu doğru yapmanıza yardımcı olacaktır.

Büyüklüklerine Göre Balkon Modelleri

2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri arasında yerini alan büyüklüklerine göre balkon modelleri içerisinden evinize uygun balkon modelini oluşturarak güzel balkon eşliğinde keyif yaparak dinlenebilirsiniz.

2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri

Küçük Balkon Modelleri ve Dekarosyonu

Küçük balkonlarda küçük odalarda olduğu gibi duvarlar önemli bir unsur olurken, küçük balkonunuzda aksesuar kullanmak istiyorsanız, duvar askıları ya da raflarını tercih edebilirsiniz. Hatta küçük bir balkonunuzda beyaz bir koltuk kullanılarak balkonun daha geniş görünmesi sağlanabilir. Renkli kilim ve heykelsi saksılar kullanılmanız durumunda da daha canlı ve ferah görünmesini sağlayabilirsiniz.

2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri arasında olduğu gibi balkonunuzda bir masa bulunmasını istiyorsanız ve yer olarak müsait değilse, balkon korkuluklarına asılan küçük masaları tercih edebilirsiniz. Tabii ki balkon için aydınlatmada çok önemlidir ve minik lambalar kullanarak aydınlatma sorununa çözüm bulabilirsiniz.

Küçük balkonlarda her zaman ikonik ve belli bir sitili olan mobilyalar tercih etmeniz gerekiyor. Eğer elinizdeki mobilyaları kullanmak istiyorsanız dikkat çekici renklere boyayıp, desenli kumaşlar kullanabilirsiniz. Balkonunuzun daha zengin görünmesini sağlayabileceğiniz gibi L şeklinde ince bir bank tercih edebilirsiniz. Balkonunuzun mahremiyeti korumak adına açık renk perdeler tercih edebileceğiniz gibi uzun ve ince bitkilerle süsleme yaparak da istediğiniz mahremiyeti oluşturabilirsiniz.

2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri

Büyük Balkon Modelleri ve Dekarosyonu

2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri içerisinde fazlaca rastlayabileceğiniz büyük balkonlar, dekorasyon açısından kolay gibi görünmesine rağmen zor ve maliyetlidir. Bahçe dekorasyonu yapmaya benzediği için büyük balkonlara bahçe mobilyalarından ve aksesuarlarından seçim yapabilirsiniz. Oturma alanı oluşturmak adına büyük bir kilim kullanmayı da unutmayınız.

Hatta büyük balkonlarda açık hava şöminesi kullanarak kış ayları içinde balkonunuzu kullanabilir hale getirebilirsiniz. Ama büyük balkonları aydınlatmak içinde alternatif aydınlatma gerekebilmektedir. Bunun için internette satılmakta olan pilli lambaları ya da aplikleri tercih edebilirsiniz.

Balkonunuz büyük olsa bile 2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri içerisinde gördüğünüz gibi zarif mobilyalar arasından seçim yapmanız gerekmektedir. Tekstil katmanlarına ağırlık vermeniz de hem stil oluşturmanıza yardımcı olurken hem de balkonunuzda konforun artmasına yardımcı olacaktır.

Şekline Göre Balkon Modelleri

2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri arasından balkonunuz için seçim yaparken balkon şekline göre model seçmenizde balkonunuzda şık bir görünüm kazanmanıza ve daha kullanışlı olmasına yardımcı olacaktır ki özellikle dar balkonlar dekorasyon açısından dikkat edilmesi gereken bir balkon çeşididir.

2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri

Dar ve Uzun Balkon Modelleri ve Dekorasyonu

Dar ve uzun balkon dekorasyonu zor gibi gelse de 2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri içerisinden doğru tercih yapılabilir. Balkonun şekli avantaja dönüştürebilir ve balkonlarınızı fonksiyonel olduğu kadar çekici bir hale getirebilirsiniz.

Dar balkonlarda korkuluklara asılan balkon masaları tercih edilirsiniz. Balkon korkulukları beyaza boyanmalı ve açık renk mobilyalar tercih edilerek balkonunuza daha geniş bir görünüm kazandırmalısınız. Hatta balkonunuzun tek bir köşesini renkli minderlerle kaplayarak yaz gecelerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

2020 en çok tercih edilen balkon dekorasyonu örnekleri içerisinde bulunan dar ve uzun balkonların sunduğu en büyük avantaj, yeşilliklerle süslenilerek bahçe havasının yaratılabilmesidir. İsteğinize bağlı olarak dekoratif bitkiler yerine balkonunuza maydanoz, nane gibi yeşillikler ekerek bostan oluşturabilirsiniz. Balkonunuz aşırı dar ise, zeminini çim halı ile döşeyip, balkon korkuluklarına çiçekler asarak bahçe havası yaratabilirsiniz. Ya da balkon duvarlarını boyayarak ve aksesuarlar kullanarak duvarları odak noktası haline getirebilir ve balkonun şeklinden çok tasarımına dikkatleri çekebilirsiniz.

Bir yanıt yazın