Dekorasyon Fikirleri, Dekorasyon Rehberi

Çalışma Odası Dekorasyonu Rehberi – Ev Dekorasyonu Rehberi Bölüm 4

çalışma odası dekorasyonu rehberi - ev dekorasyonu rehberi bölüm 4 alışma odası dekorasyonu rehberi | estetikev | 2024 | alışma odası dekorasyonu rehberi

Ev dekorasyonu fikirlerini derlediğim rehber serisinin dördüncü bölümü özellikle benim için pek bir önem arz eden çalışma odasına ayırdım. Dekorasyon rehberinin 4. bölümünde sizler için çalışma odası dekorasyonu hakkında pratik, değişik, dekoratif, işlevsel, maliyetsiz, şık, benzersiz fikirler, ipuçları ve tüyoları bir araya getirip, paket halinde sunacağım. 

Bir miktar çalışma odasının önemi ve anlamı hakkında birkaç kelam etmek isterim. Öncelikle çalışma odası bir çoklarımızın ihtiyacı olmadığı ve çoğunlukla misafir odası yahut ikinci bir oturma odası olarak değerlendirilen, evlerimizin yüz ölçümü olarak küçük olan odasıdır. Her daim! Diğer bir çoklarımız içinse olmazsa olmaz bir odadır. Çünkü evdeyken zamanın bir çoğu orada geçmektedir. Buna sebep dekorasyonu da mümkün olduğunca iyi düşünülmüş olmalıdır. 

Kendi Çalışma Masanı Kendin Yap!

Ben evde iş yapmıyorum ve çalışma odasına ihtiyacım yok diyebilirsiniz. Tabi doğru bir yaklaşım ama evinizde belki bir bilgisayar ve bir masası varsa şayet sizinde bu rehberi ve yönlendireceğim diğer makaleleri incelemenizde fayda var. En basitinden belki bir çalışma odasına değil de bir çalışma masasına ihtiyacınız var ya da var olanı yenilemek istiyorsanız bir çok farklı stilde masa fikirlerine denk geleceksiniz. Hatta yeri gelmişken, dediğim gibi bir masaya ihtiyacınız var ve benzersiz bir şey olmasını istiyorsanız masanızı kendiniz yapacaksınız. Nasıl mı? Önce ne yapacağınıza karar vereceksiniz. Ardından ölçülerini tespit edeceksiniz. Daha karar verdiğiniz tasarıma ve ölçülerine göre malzeme tedarik edeceksiniz. Son olarak ta montaj!!! Belki anlatıldığı kadar kolay olmayacaktır. Lakin tam olarak ihtiyacınızı karşılayacak bir masa sahibi olacaksınız. Benden size kendiniz yapabileceğiniz 18 farklı çalışma masası fikri… Tabi sormak istediğiniz başka bir şeyler olursa da seve seve cevaplarım. 

çalışma odası dekorasyonu rehberi - ev dekorasyonu rehberi bölüm 4 18 benzersiz ve modern çalışma masası fikri 4 | estetikev | 2024 | 18 benzersiz ve modern çalışma masası fikri 4

Çalışma odası değilde sadece çalışma masası ihtiyacı olanların ihtiyacını yukarıda yer verdiğim derleme ile gidereceğimizi düşünüyorum. Çalışma odasının bütününe geçmeden önce çalışma masaları içi bir kaç şey daha belirtmek istiyorum. Çalışma masasını tasarladık. Yaptık. Yaptırdık yahut hazır aldık. Fark etmez! Birde onu dekore etmeliyiz. Çalışma masasının dekorasyonu, üzerine konumlandırılacak elemanları bir araya getirmek ve yerleştirmekten ibaret olsa dahi onları bir araya getirmedeki uyum ve masa üzerindeki konumları, ister inanın ister inanmayın, gerçekten de mühimdir. Çalışma masasının işlevini arttıran, çalışma performansınızı arttıran, performansa bağlı olarak daha uzun süreli çalışmalar yapabileceğiniz ve tabi ki daha kaliteli bir çalışma ortaya çıkaracağınız anlamına gelmektedir. Ona sebep aşağıdaki makaleye bir göz atınız. Çalışma masanızın üzerine daha işlevsel ve dekoratif bir alan haline getirebilmeniz için bir kaç güzel fikir bulunmaktadır. 

çalışma odası dekorasyonu

Küçük Çalışma Odası Dekorasyonu

Bir odanın çalışma odası olması için bir çalışma masası olması gerekir. Bende sizler için hem kendiniz yapabileceğiniz çalışma masası fikirleri hem de yaptığınız masaları nasıl dekore edeceğinize dair bir kaç fikre yer verdim. Rehberimin devamında çalışma masası için bir başlık daha açacağım. Lakin şimdi çalışma odalarının dekorasyonu hakkında biraz bahsetmek isterim. 

Çalışma odalarımızın kaderidir küçük olmak! Bundan dolayı da dekore etmekte işimiz daha zor olur. Çünkü çalışma masaları genellikle kısa kenarları geniş olur ve odanın ortasına çıkmak istercesine dışarıda kalır. Çoğunlukla hemen yanında bir kitaplık veya dolap gelir. Bu da masanın neredeyse üçte birine eşit genişlikte olunca ortam bir garip hal almaktadır. Çalışma odası diye oturacak bir koltuk olmayacak değil ya! Bir kanepe ya da tekli bir koltuk konumlandırmak icap eder. Bunların hepsini bir araya getirip, oda içinde konumlandırmayı başardığınız vakit kendinizi kutlamalısınız. Çünkü siz de artık bir amatör dekoratör olmuşsunuz demektir. 

Küçük bir çalışma odası olan ama ekstra boş alana ihtiyacınız olabilir. Çünkü evlerimizde mümkün olduğunca boş alanlara her zaman ihtiyaç duyarız. Boş alan oluşturabileceğiniz en güzel alan ise çalışma odasıdır. En azından daha az ve ihtiyacınız olduğu kadarıyla eşya yerleştirirsiniz. Buna ilaveten bir de kullanmadığınız vakit çalışma masanızı ortadan kalktığını düşünün. Küçük çalışma odası sahipleri için bulunmaz bir nimettir. Evet! Yanlış duymadınız… Kullanmadığınız vakit kapatabileceğiniz bir çalışma masası! Nasıl mı? Yine kendiniz yaptırmanız gerekecektir. Çünkü pek piyasada bulabileceğiniz bir masa türü değildir. Lakin yaptırdığınız da keşke daha önceden yaptırsaydım diyeceksiniz. Lafı en azından bu konu için daha fazla uzatmadan hemen ilgili derlemeyi incelemenizi önereceğim. 

çalışma odası dekorasyonu

Az Yer Çok İşi Olanlar İçin Çalışma Ortamı

Çalışma odası dekorasyonu rehberinde mevzunun en dip noktasındayız. En azından bir odası olup çalışma odası olarak kullanabilenler, biliniz ki çok şanslısınız. Çalışma odasına ya da bir çalışma ortamına ihtiyacı olup ta hiç yeri olmayanlar ne yapacak? Evet onların işi çok daha zor çünkü çalışma odasına çevirecekleri bir oda yok. Bu durumda olup ta ne yapacakları hakkında bir fikri olmayanlar için şiddetle incelemenizi önereceğim bir makalem var. Ayrıca inceleyeceğiniz makale, küçük mekan sırları sersinin bir bölümü olup, eğer ki evinizi küçük ise diğer odalarınız için de fikirler edinebileceğiniz makalelere yönlendirilebilirsiniz. Kendinizi kaybetmeyin! 

çalışma odası dekorasyonu

Çalışma odanız yoksa da çalışma ortamı oluşturabileceğiniz bir kaç fikre yer verdikten sonra çalışma odası dekorasyonu rehberimin son bölümü, fırsatım olursa kendimde yapmayı planladığım bir çalışma masası ve kütüphane tasarımına ayırmak istiyorum. 

Hiç Dikme Raf Sistemini Duydunuz Mu?

Duymadıysanız kısaca ne olduğunu açıklayayım. Genellikle mağazacılık sektöründe kullanılan bir çeşit raf sistemidir. Bu rafların en belirgin özelliği ihtiyaca göre ekstra işlevsel bir şekilde genişleyip  daralması, uzayıp kısalmasıdır. Bu da ne demekmiş diyebilirsiniz. Aşağıdaki görsel ne demek olduğunu gayet iyi açıklayacak. Peki bu raf sisteminin çalışma odası dekorasyonu ile ne alakası var? Çok alakası var! Çalışma odanızı ya da ortamınız bir kaç parça dikme raf ve raf levhası ile yapabilirsiniz. Hem de sahip olduğunuz bilgisayarın ebatlarına, kitapların sayısına göre şekillendirebilir, arttırıp azaltabilirsiniz. Detaylarını aşağıda yer verdiğim makalede bulabilirsiniz. 

çalışma odası dekorasyonu

Çalışma odası dekorasyonu rehberinin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu rehber ev dekorasyonu rehberi serisinin 4. bölümü olduğunu belirtmiştim. Dilerseniz diğer 3 bölüme aşağıdaki görselleri tıklayarak ulaşabilirsiniz. 


çalışma odası dekorasyonu rehberi - ev dekorasyonu rehberi bölüm 4 bütçe dostu dekorasyon rehberi | estetikev | 2024 | bütçe dostu dekorasyon rehberi

çalışma odası dekorasyonu rehberi - ev dekorasyonu rehberi bölüm 4 renk paleti̇ rehberi̇ | estetikev | 2024 | renk paleti̇ rehberi̇

çalışma odası dekorasyonu rehberi - ev dekorasyonu rehberi bölüm 4 myguide | estetikev | 2024 | myguide

Bir yanıt yazın